Get a room

Tulles øjne strålede og salen hyldede Inger Støjberg med stående bifald. DF er de eneste der kan rumme Inger Støjberg, mener Poul Madsen. Foto:Ernst van Norde
Tulles øjne strålede og salen hyldede Inger Støjberg med stående bifald. DF er de eneste der kan rumme Inger Støjberg, mener Poul Madsen. Foto:Ernst van Norde

Poul Madsen, kommentator på Ekstra Bladet

Man får lyst til at råbe ’get a room’ til Kristian Thulesen-Dahl og Inger Støjberg.

I måneder har de to flirtet, med Inger som den koket afvisende ung mø og Tulle som den lidt kejtede jyske Romeo, der med længselsfulde øjne kigger efter Inger og med slesk tale er parat til at gøre hvad som helst for at få hende i kanen.

Indtil denne uge troede jeg ikke Tulles mission ville lykkes. Men nu er jeg kommet i tvivl. Tulle er 'dead man walking', men det dør man ikke nødvendigvis af i politik, og pludselig så man Tulles øjne stråle, da han kunne præsentere Inger som stjerne gæste taleren på Dansk Folkepartis landsmøde i sidste weekend.

Og det blev endnu bedre, da Inger Støjberg og Kristian Thulesen-Dahl sammen forsøgte at kapre medie dagsordenen fra statsministeren ved Folketingets åbning tirsdag med et komplet vanvittigt forslag om at lave en udvisningslov, der kopierede principperne fra den klimalov, som alle vidste, Mette Frederiksen ville bruger oceaner af tid på i åbningstalen.

Som med klimaet, hvor Co2 skal reduceres med 70 % i 2030, vil Inger og Tulle reducere antallet af udlændinge med 70 % i 2030, eller mere præcist udlændinge, der enten har begået kriminalitet, ikke taler dansk eller har været uden arbejde i længere tid. Vi taler om en gruppe på op mod 50.000 mennesker der skal deporteres.

Jeg ser billeder af jøder, der deporteres af nazisterne. Inger ser en smart provokation. Og Kristian Thulesen Dahl ser en mulighed for at få Inger med i Dansk Folkeparti. Skide være med at det er mennesker, vi taler om, og de to turtelduer ved også udmærket godt, at det naturligvis aldrig kan gennemføres. Men tænk, at man kan få sig selv til at sige, at mennesker, der ikke har arbejde, skal smides ud af Danmark.

Forslaget viser også, at Inger Støjberg med sikkerhed ikke mere har en vej tilbage til Venstre. Jeg har hidtil troet, at hvis hun gik fri i Rigsretten, så ville det være en mulighed. De konservative har også været nævnt. De mangler en profil på udlændinge området, efter at Naser Khader er blevet udstødt, og samtidig vil de konservative på sigt have en bedre chance for at opfylde Ingers hedeste drøm om igen at blive minister.

Det kan Dansk Folkeparti ikke, til gengæld er der i DF plads til selv de mest vanvittige tanker som at ville smide arbejdsløse ud. Det er der ikke hos de konservative.

Så Inger hop du bare i kanen med Tulle, der er ikke andre der kan rumme din politik.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
247 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter