Jeg gider ikke mere mink

'Venstre forsøger endnu en gang at koge en skandale op på mink sagen,' skriver Poul Madsen, der synes, Ellemann og kompagni burde interessere sig for en helt anden dyreproduktion. Foto: Ernst van Norde
'Venstre forsøger endnu en gang at koge en skandale op på mink sagen,' skriver Poul Madsen, der synes, Ellemann og kompagni burde interessere sig for en helt anden dyreproduktion. Foto: Ernst van Norde

Poul Madsen, kommentator på Ekstra Bladet

Venstre forsøger endnu en gang at koge en skandale op på mink sagen. Vi ved sådan set alle, at det er en skandale, og at Mette Frederiksen ulovligt lukkede en hel branche for et år siden ved at bilde os ind, at minkene kunne gøre nye corona-mutationer livsfarlige for mennesker.

Løgnen skal undersøges i en granskningskommission, og Mette Frederiksen er en af dem, der skal i vidneskranken. Det er godt.

Men jeg skal da lige hilse og sige, at minkavlerne tog sig godt betalt for at lukke ned. 20 milliarder har det indtil videre kostet at aflive dyrene, kompensere avlerne og grave de døde mink op og ned flere gange og sikre grundvandet.

Nu prøver Venstre så igen. Den fortsatte – midlertidige - nedlukning af branchen et år mere er ikke sket på et fagligt korrekt grundlag, mener Venstre. Men hvorfor hede hulke helvede skulle vi genåbne en branche, som er kompenseret i hoved og røv, og som drev en forretning, ingen ønskede, ud over lige de ca. 1000 minkavlere?

Hvorfor begynder Venstre ikke i stedet at interessere sig for, at vi ikke ender i en situation, hvor en række andre landbrugsbrancher kan gå hen og blive tvangslukket ved en ny epidemi.

Lever de danske grise f.eks. på en måde, så en ny og endnu farligere virus ikke lynhurtigt kan mutere på kryds og tværs i svinestaldene? Mit indtryk er, at alt for mange grise nærmest lever oven på hinanden i bure og må medicineres for at overleve.

Jeg vil sikkert blive beskyldt for at være landbrugsfjendsk og ikke ane en skid om, hvad der forgår i de danske grisestalde, men sådan lød det også dengang kritikken af minkenes forhold blev bragt frem. Så hvad med at lytte i stedet for bare at vente på en tvangslukning af dansk griseavl?

Tænk, hvis Danmark kunne blive det første land, der producerede grisekød på en bæredygtig og optimal dyrevelfærds-måde. Jeg tror, der ville være penge i den historie internationalt. Og penge er jo noget, Venstre og bønderne forstår at skrabe til sig både fra EU og de danske skatteydere.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
482 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter