Mette bør lytte til min mor

Faren for Mette Frederiksen ligger i, at de forklaringer, hun indtil videre har givet, næsten umuligt kan være rigtige, mener Poul Madsen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Faren for Mette Frederiksen ligger i, at de forklaringer, hun indtil videre har givet, næsten umuligt kan være rigtige, mener Poul Madsen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Poul Madsen, kommentator på Ekstra Bladet

En af de første ting, min mor fortalte mig, da jeg var dreng, var, at det bedst kunne betale sig at sige sandheden. For hvis man løj, skulle det nok blive afsløret før eller siden. Sådan er politik ikke. Desværre. Her skal man bare kunne tælle til 90 mandater. Derfor tror jeg aldrig, vi kommer til bunds i mink-skandalen og Slette-Mettes sms-eskapader.

For allerede her få dage efter Mette Frederiksens pinlige pressemøde aner man 90 mandater bag hende. Enhedslisten og SF har fundet det halmstrå, der kan tillade dem at være tilfredse. De er så glade for, at Mette Frederiksen ikke har slettet sms’erne i forbindelse med Minkkommissionens undersøgelse.

Så mangler regeringen blot at tilfredsstille de radikale for at overleve. Og de radikale er som sædvanlig i deres helt egen verden og fokuserer på, hvem der rådgav Mette Frederiksen til den automatiske sletning af sms’er efter 30 dage. På en liste over de 25 vigtigste spørgsmål, Mette Frederiksen endnu ikke har svaret på, vil jeg tro, de radikales fikspunkt ligger omkring plads 20.

Den borgerlige opposition himler op, men Mette Frederiksen har under coronakrisen lært, at det er ligegyldigt. Det afgørende er Enhedslisten, SF og Radikale Venstre, og de skal nok falde til patten, medmindre Mette Frederiksen for en gangs skyld har undervurderet, at det denne gang ender med, at sandheden altid kommer frem før eller siden.

Faren for Mette Frederiksen ligger i, at de forklaringer, hun indtil videre har givet, næsten umuligt kan være rigtige. Der er ikke én eneste sikkerhedsekspert - og sådan en er Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, trods alt ikke - der mener, at det kunne være fornuftigt at slette sms’er af sikkerhedshensyn.

Det er også påfaldende, at Mette Frederiksen ikke er i stand til at fortælle, præcis hvornår sletningen blev indført, andet end at det var engang i sommeren 2020. Men hvis Mette ikke husker det, hvad så med Mettes såkaldte ’sikkerhedsekspert’, Barbara Bertelsen? Hun må da huske, hvornår og hvorfor sletningen blev indført. Var der en vurdering fra PET? Var det noget, man talte om internationalt i EU?

Der må da være et eller andet. Det er vel ikke sådan, at Barbara Bertelsen bare kommer spadserende ind på statsministerens kontor og siger ’nu tager jeg lige din telefon og ændrer sletterutinen’. Selv et barn i 1. klasse ville spørge hvorfor. Og når Mette så (måske) får at vide, at ’det sker af sikkerhedshensyn’, ville det da være naturligt at spørge ’på hvis anbefaling?’.

Hvis disse simple spørgsmål ikke er hverdag i Statsministeriet, så bliver jeg endnu mere rystet over, hvordan magten forvaltes i Danmark.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Mette Frederiksen svarede onsdag aften på spørgsmål angående de slettede sms'er.
 

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
280 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter