Mettes skræmmekampagne

'I dag, hvor vi ved, at der ikke er flere end normalt, der er døde under corona pandemien, så virker hele den politiske iscenesættelse af corona mest af alt som en skræmmekampagne,' skriver Poul Madsen. Foto: ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
'I dag, hvor vi ved, at der ikke er flere end normalt, der er døde under corona pandemien, så virker hele den politiske iscenesættelse af corona mest af alt som en skræmmekampagne,' skriver Poul Madsen. Foto: ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Poul Madsen, kommentator på Ekstra Bladet

Lad mig indlede med at rose Mette Frederiksen. Jeg ved godt, det er usædvanligt, og ikke noget man plejer at læse her i Ekstra Bladet. Men det er faktisk lykkedes Mette Frederiksen at sørge for, at der ikke er flere danskere, der er døde under corona end normalt.

Det ved vi nu med sikkerhed på baggrund af tal fra WHO. Men som altid er der også en bagside af medaljen. For ingen ved reelt, hvad Mette Frederiksens enøjede fokusering på at bekæmpe corona har gjort ved alt muligt andet.

Vi taler kun om senfølger for corona patienterne. Men hvad er f eks senfølgerne for Sundhedsvæsenet? Kommer det nogensinde på fode igen? Jeg tror desværre, at det godt kan gå hen og vise sig, at det at politikerne blandede sig i den lægefaglige prioritering, var den dråbe, der fik et i forvejen nedslidt system til at kuldsejle i generationer.

Og hvad med alle de patienter, der har fået udskudt undersøgelser og operationer, fordi alt personale stod stand by til det formodede kæmpe store ryk ind af corona patienter?

Det kom aldrig, hverken i første, anden eller tredje corona bølge, men alligevel blev udrednings- og behandlingsgarantierne for alle andre sygdomme end corona suspenderet, hvilket har gjort, at mennesker har ventet i månedsvis og nogle nu pga ventetiden må se frem til at være invalideret for livet.

Vi ved heller ikke hvad corona på den lange bane har gjort ved folkesjælen.

I to år har vi været i permanent grundangst, ikke fordi tallene på nogen måde indikerede, at hospitalerne lige var ved at bryde sammen, men fordi vi hele tiden fik at vide, at lige rundt om hjørnet lurede faren og sammenbruddet.

Hvad sker der så om to år, hvis vi får en ny pandemi? Vil angsten så komme brusende tilbage, fordi den aldrig har forladt os efter det, der føles som mindst 300 tv-transmitterede pressemøder med regeringen og 3000 tv-optrædener fra Danmarks mest pessimistiske virolog Allan Randrup Thomsen.

Så i dag, hvor vi ved, at der ikke er flere end normalt, der er døde under corona pandemien, så virker hele den politiske iscenesættelse af corona mest af alt som en skræmmekampagne.

Så i virkeligheden er der nok ikke meget at rose Mette Frederiksen for alligevel. Senfølgerne for samfundet virker næsten uoverskuelige.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
1257 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag