Pinlige socialkammerater

Flere soicaldemokrater rykkede ud med et forsvar for deres kammerat, Per Christensen, der af B.T. blev afsløret i at bedrage sine partnere. For blandt socialdemokrater er normalen, at det altid er medierne, den er gal med, skriver Poul Madsen. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Flere soicaldemokrater rykkede ud med et forsvar for deres kammerat, Per Christensen, der af B.T. blev afsløret i at bedrage sine partnere. For blandt socialdemokrater er normalen, at det altid er medierne, den er gal med, skriver Poul Madsen. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Følg Opinionen

Poul Madsen, kommentator på Ekstra Bladet

Hold kæft, hvor ville jeg være flov, hvis jeg var Rasmus Prehn, Kaare Dybvad, Lars Werge eller Frederik Vad Nielsen.

Fælles for dem er, at de er socialdemokrater, og at de alle rykkede ud med et forsvar for deres kammerat Per Christensen, der på dette tidspunkt stadig var formand for 3F. Socialkammeraterne var selvfølgelig enige om, at en tabloid sprøjte som B.T. bare var ude på at snage i en kendt kammerats privatliv. Det var, før de havde læst artiklen.

Efter det indledende forsvar kunne indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad dog godt se, at ’ofrene’ i denne sag var de kvinder, som kammerat Per havde bedragede i årevis, men som han skrev videre på Facebook: ’Jeg har gennem længere tid været frustreret over, at medierne går meget tæt på folks privatliv’.

Dybvad burde i stedet have takket B.T. for at have stoppet manden. Men hadet til medierne er åbenlyst større i den socialdemokratiske bevægelse end ønsket om at rydde op blandt egne dårlige kammerater.

Historien er desværre ikke enestående. Al form for kritik af bevægelsen anses som et angreb, og det er åbenlyst, at mange yngre socialdemokrater anser det som karriere-fremmende at kritisere pressen. En af dem er DSU’s formand Frederik Vad Nielsen.

Da Ekstra Bladet for nogle år siden helt berettiget fortalte, at statsrevisor Henrik Sass Larsen ikke passede sit arbejde, var DSU formand Frederik Vad hurtigt på banen med, at det var Ekstra Bladets skyld, at Sass efterfølgende fik en depression. Det mest syge i den historie, var Vads påstand.

I den aktuelle sag med 3F formand Per Christensen undskyldte Vad sit første forsvar for serie-bedrageren med ’at balancen mellem offentlig interesse og privatlivets fred oftere og oftere skrider’. Samme dårlige melodi som Kaare Dybvad. Som eksempel på pressens grænseoverskridende fremfærd, fremhævede Vad, det han på twitter kaldte ’ikke-historien’ om Jesper Petersens privatliv.

Petersen havde som ung skolelærervikar sex med en tidligere elev. Hun hævdede, det var, mens han var hendes lærer. Fakta var så mudrede, at jeg som chefredaktør valgte at afvise historien. Den kom alligevel frem, fordi Jesper Petersen selv skrev om affæren på Facebook i den tro, at han dermed kunne opnå stor sympati, inden Ekstra Bladet skrev historien.

Men vi skrev aldrig historien og alligevel bliver den brugt som rambuk til at vise, hvor grænseoverskridende medierne er blevet.

Hvor lavt kan det blive? Jeg tror ikke, vi har set den socialdemokratiske bund endnu. Magtarrogancen er ikke aftagende. Den er tiltagende.

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
570 kommentarer
Vis kommentarer
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind