Selvmord i slowmotion

'Måske har Dansk Folkeparti bare udspillet sin rolle, fordi deres eksistensgrundlag er forsvundet,' skriver Poul Madsen. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
'Måske har Dansk Folkeparti bare udspillet sin rolle, fordi deres eksistensgrundlag er forsvundet,' skriver Poul Madsen. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Poul Madsen, kommentator på Ekstra Bladet

Når man følger Dansk Folkepartis nedtur er det som at se et selvmord i slowmotion. Jo mere de siger, jo tættere kommer de på dødsstødet.

Måske har Dansk Folkeparti bare udspillet sin rolle, fordi deres eksistensgrundlag er forsvundet. De forlangte som de første en stram flygtningepolitik, og det er nu i den grad gennemført. Det er kun Radikale og Enhedslisten, der stadig kan finde på at sige, at alle verdens flygtninge bare skal komme til vores land, og så må vi se, hvordan det går.

Alle andre forsøger at overgå hinanden i stramninger, og ingen kan mere med nogen ret beskylde Socialdemokratiet for at være bløde. De er stenhårde og ofte umenneskelige og Dansk Folkepartis værste konkurrent på højrefløjen, Nye Borligerlige, er langt mere moderne og klare i mælet. De sondrer mellem de udlændinge, vi gerne vil have, og dem vi ikke vil have. Dansk Folkeparti vil bare stoppe alle, også den arbejdskraft vi faktisk mangler.

Og når man så hører Martin Henriksen påstå, at løsningen på Dansk Folkepartis krise er en endnu strammere udlændingepolitik, så ryger partiet bare tættere på dødsstødet. Det er utroværdigt for vælgerne, fordi vi på ingen måde mangler strammere i udlændingepolitikken.

Dansk Folkeparti kan ikke redde sig selv ved at gøre det samme, som de blev skabt på. De har ikke udviklet partiets politik i 25 år og da de havde chancen efter valget i 2015, hvor Dansk Folkeparti fik hver 5. stemme og blev Danmarks største borgerlige parti, blev de bløde i knæene og turde ikke gribe magten. Det var her selvmordet startede, fordi alle de vælgere, de havde hentet fra Venstre, Konservative og til dels Socialdemokraterne, ikke i det lange løb gider stemme på et parti, som ikke vil medvirke til at være ansvarlige og drive landet, men bare vil sidde på sidelinjen og råbe højt.

Dansk Folkeparti kunne have vist danskerne, at de kunne være ministre på en ny og mere åben måde. I stedet viste de, at de at de var nogle højtråbende kværulanter, man ikke kan regne med, når det gælder. Og derfor er partiet endt med nu kun at få 4 % af stemmerne, uden politik, formand og formentlig også uden fremtid.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
357 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter