Stop corona-hysteriet

'Den journalistiske logik er, at hvis eksperterne ikke er bekymrede, så dropper de historien. Positive corona-nyheder er ikke nyheder og vil aldrig ramme sendefladen på TV2 News,' skriver Poul Madsen, der er træt af mediernes coronaopdateringer. Foto: Jose Luis Gonzalez/Reuters
'Den journalistiske logik er, at hvis eksperterne ikke er bekymrede, så dropper de historien. Positive corona-nyheder er ikke nyheder og vil aldrig ramme sendefladen på TV2 News,' skriver Poul Madsen, der er træt af mediernes coronaopdateringer. Foto: Jose Luis Gonzalez/Reuters

Poul Madsen, kommentator på Ekstra Bladet

Nu må det simpelthen være nok. To morgener i træk, endda her i efterårsferien, hvor mange holder fri, har TV2 News kørt corona som tophistorien.

Den ene morgen skulle vi være bekymrede over, at mellem 600 og 800 var corona-smittede. En ny epidemi var under opsejling fortalte en corona ekspert fra Roskilde. Dem kan man efterhånden trække i automaterne, og deres eneste eksistensberettigelse er at være bekymrede. For de kommer ikke i fjernsynet, hvis de ikke er bekymrede.

Den journalistiske logik er, at hvis eksperterne ikke er bekymrede, så dropper de historien. Positive corona-nyheder er ikke nyheder og vil aldrig ramme sendefladen på TV2 News.

Men hvorfor bringe en ligegyldig historie? De 600 smittede er primært børn og unge, der ikke bliver særligt syge af at få corona, og dem, der kunne få problemer med corona, er for længst færdigvaccinerede og såmænd allerede i gang med at få et nyt boost i form af 3. stik.

Jeg er med på at efterårsferien er nyhedsfattig, men det kan i simpelthen gøre bedre TV2.

Men det kunne de så ikke. For dagen efter var den gal igen. Nu var de praktiserende læger bekymrede over, at folk ikke lod sig corona teste. Kim fra Dansk Industri var med på bekymringen. Så kom han nemlig også i fjernsynet.

Det samme gjorde Danmarks mest anonyme Konservative MF’er, hvilket ellers ikke siger så lidt. Per Larsen, hedder han, og han takkede ligefrem TV2 for at tage emnet op, takken gjaldt nok primært, at han endelig kom i fjernsynet. Han mente, der var brug for en oplysnings kampagne. Nu må du fandme stoppe.

Brug mine skattekroner på noget fornuftigt. F.eks at få nedbragt ventelisterne, som er eksploderet under det fuldstændig enøjede fokus på corona i sundhedsvæsenet i de seneste 18 måneder. En start kunne være at ansætte nogle flere sygeplejersker.

Det er såmænd ikke kun TV2 News, der stadig hiver corona op af hatten, når de ikke kan finde på noget andet. BT kører en corona live på 18. måned og samtlige danske medier sende breaking push beskeder hver dag kl.14, når de nye corona tal offentliggøres. De viser det samme dag efter dag: få smittede og få indlagte. Vi er milevidt fra indlæggelsestal, der kan lægge hele det danske sundhedsvæsen ned, og som var hele begrundelsen for, at vi overhovedet havde så voldsomt et fokus på ÉN sygdom.

Lad os corona

komme videre.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
381 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter