U-vaccinerede Muhammed må bagerst i køen

Poul Madsen, kommentator på Ekstra Bladet

Så oplevede vi det med. Sundhedsminister Magnus Heunicke truede med en ny nedlukning, hvis de sidste danskere ikke lader sig vaccinere. Men stop dig selv Magnus.

Det kan godt være, at 2 % af de der bliver testede har corona, men netop fordi 75 % af alle voksne danskere er færdig vaccinerede, så er det ikke et problem.

Corona er blevet en sygdom for børn og ikke vaccinerede, og børnene bliver praktisk talt ikke syge og undskyld mig: de ikke-vaccinerede er sgu selv ude om det.

Hvis de ikke-vaccinerede udgjorde et problem på sygehusene, så kunne jeg forstå truslerne. Men hver dag kan vi jo i detaljer følge udviklingen af indlagte. Og vi er ikke i nærheden af et problem. Så jeg gider eddermame ikke igen lukkes ned, fordi nogle klaphatte ikke kan finde ud af at blive vaccinerede.

Jeg har fuld forståelse for, at corona var et samfundsanliggende i starten, fordi sygdommen var ny og der var en reel fare for at svagelige og ældre kunne dø. Men jeg synes at tanken om, at vi stadig alle må lide for fællesskabet er urimelig og gået for vidt.

Langt de fleste af os har gjort alt hvad regeringen bad os om og lidt til for at vise samfundssind: Vi blev hjemme, vi holdt afstand, vi gik med mundbind, vi lod os teste i en uendelighed og vi blev vaccinerede.

Man får næsten fornemmelsen af, at Heunicke mener, at det nu også er vores pligt at få de sidste danskere vaccinerede. 

Men jeg tror ikke, at Muhammed i Ishøj, der er imod vaccination, lader sig overbevise af ord, også selvom vi lavede borgergrupper der gik fra dør til dør og argumenterede for vaccination.

Så hvad med i stedet at sige til ham, hvis du bliver syg af corona Muhammed og vi ikke har plads på hospitalerne, så vil du komme bagerst i køen, fordi du ikke har villet lade dig vaccinere.

Det ville der være alt mulig rimelighed i, fordi det eneste valide argument for igen at lukke Danmark ned er, at hospitalerne bliver overbelastede. Det er vi ikke i nærheden af, eftersom der kun er 200 indlagte med corona, hvoraf 23 af dem er på intensiv og 11 i respirator. Hospitalerne er til gengæld hårdt ramt af sygeplejerske mangel og et fortsat enøjet politisk fokus på corona.

Corona kan vi ikke stoppe, men vi kan stoppe hysteriet og de slet skjulte trusler.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
1079 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter