Vi kan ikke spille VM i Qatar

'Vi vil gerne spille VM, men det skal flyttes væk fra Qatar,' mener Poul Madsen. POLFOTO
'Vi vil gerne spille VM, men det skal flyttes væk fra Qatar,' mener Poul Madsen. POLFOTO

Poul Madsen, kommentator på Ekstra Bladet

Jeg er ked af at være partykiller, men det er bedre at tage den nu, end når det danske fodboldlandshold næste efterår sidder i flyveren på vej til VM i Qatar. For med det fantastiske landshold vi har, er det lige så sikkert som amen i kirken, at vi kvalificerer os. 

Lige nu er Qatar alles kæledægge, fordi den stenrige ørkenstat hjalp vesten med at evakuere mange tusinder fra Afghanistan. Men bare fordi vi selv har fået hjælp til at få vores folk ud af Afghanistan, kan vi ikke bare sige; skide være med slavearbejderne i Qatar.

Vi vil gerne spille VM, men det skal flyttes væk fra Qatar.

For vi kan naturligvis ikke deltage i et VM i et land, der lader slaver fra Bangladesh, Indien, Pakistan og Phillipinerne bygge de stations vi skal spille fodbold på. Disse stadions er ganske enkelt badet i blod. Det er dokumenteret utallige gange i alverdens medier og også her i Ekstra Bladet af Jan Jensen. Engelske The Guardian afslørede i foråret, at mindst 6750 migrantarbejdere siden 2010 er døde i forbindelse med at bygge stadions og infrastruktur.

Slavearbejderne i Qatar arbejder ikke under 60 timer om ugen med hårdt fysisk arbejde i op til 50 graders varme. Og de bor under kummerlige forhold, hvor fire-fem deler samme seng i bitte små buldrende varme rum uden aircon. Og ingen kan slippe væk, når de først er ankommet for deres pas og kreditkort er inddraget. 

Hvordan skal vi kunne stå og råbe 'kom så Danmark' med den viden? Vi har det mest fantastiske landshold, men netop derfor skal vi også sige fra. Det er nu vi skal gå foran.

Det var en skandale, at VM i fodbold blev placeret i Qatar, men det ville være en endnu større skandale, hvis vi deltager sheikernes blodige pr stunt. Alt hvad der foregår i Qatar er i direkte modstrid med alle de værdier, vi hylder her i Danmark. 

Vi kan ikke redde hele verden, men vi behøver ikke medvirke til, at slavearbejde og tusindvis af dødsfald er en acceptabel vej til at blive færdig med at bygge de stadions, vi skal spille på.

Kasper Hjulmand og det danske fodboldlandshold har vist at de kan vinde på banen, nu skal de ansvarlige danske fodboldledere vise, at de har moral til at vinde kampen om anstændighed. 

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
109 kommentarer
Vis kommentarer