Annonce:
Annonce:

Julehjælpen i Fætter BR reddet ud af hænderne på kapitalfonden

Annonce:
Følg Opinionen

Puk Sabber, socialrådgiver og skribent, skriver om Danmark på vrangsiden

I 2015 solgte familien Gjørup 75% af BR til kapitalfonden EQT til en pris på 1,7 mia. kroner.

Her 3 år efter går en solid virksomhed konkurs. Man kunne mistænke pengespekulanter for at have malket alt ud af virksomheden, der ellers ikke ligefrem var billig at opkøbe -  og så lige efter det sidste julesalg lade det hel gå konkurs.

Jeg skrev mit første indlæg her på siden for godt 14 dage siden om den udvikling, vi går i møde i for hold til den stigende fattigdom i vores samfund, herunder især børn, der bliver ramt af den stigende ulighed.

Antallet af fattige børn har i 2018 ramt 64.000 børn, der lever under fattigdomsgrænsen, ifølge de officielle tal.

Annonce:

Dette års julehjælp var da også eksploderet. Aldrig før havde så mange søgt. Og flere hjælpeorganisationer meldte ud, at det især skyldtes de nyindførte reformer på det sociale område, herunder kontanthjælpsloftet.

De fleste, der i år fik julehjælp, var netop de børnefamilier, der er blevet ramt af kontanthjælpsloftet, hvilket vil sige alle de børn, der lever i familier, hvor der ikke er råd til mad og gaver i julen.  Det har i mange år været fast tradition, at der ved disse julehjælpspakker var vedlagt et gavekort til Fætter BR på 500 kroner.

For mange af de her børn, der modtog hjælpen, var det deres eneste julegave. Og de havde glædet sig. For det er ikke hver dag, at man kan få den luksus at købe en helt ny ting i en legetøjsforretning, når man lever som barn i en fattig familie.

Annonce:

Jeg har talt med flere, heri blandt en kvinde, der har stået for maduddeling af overskudsmad til  familier her i julen, og hun kunne fortælle, at der til gavekortet var vedlagt en seddel, hvor der stod, at man skulle bruge gavekortet senest den 22.12.18, da BR gik en usikker tid i møde.

Mange af de børn, der nåede at komme til butikkerne, inden den 22.12.18 - kom til tomme hylder, der var blevet ribbet – de fattige børn blev igen overladt de rige børns rester. Den var den følelse, mange af de børn fik.

Og de børn, der ikke nåede det i tide blev mødt af et skilt på døren, hvor der stod, at gavekortet ikke kunne bruges. Dette blev efterfølgende meldt ud i pressen, hvorefter forbrugerstyrelsen gik ind i sagen, og det hele endte tilsyneladende godt – efter pressedækning – nu kunne firmaet alligevel godt refundere det beløb, som mange havde fået som gavekort. Så alle de børn, der havde fået julehjælp nu alligevel kan få deres 500 kroner refunderet. Sikke storhjertet af kapitalfonden.

Annonce:

Hvor er det trist, at en så stor kapitalfond/virksomhed ikke føler et socialt ansvar. De vidste vel, at det ikke stod godt til, før de skovlede penge ind på gavekort til fattige familier?

Over 2500 personer er blevet arbejdsløse her op til jul, og en gammel dansk familiedrevet virksomhed er død. Det er, hvad der sker, når man sælger hurtigt ud til store kapitalfonde, hvis eneste formål  er at malke alt værdi - og så dreje nøglen om og skride.

De er da ligeglade med fattige børn, der havde glædet sig – og de så sig ikke blege til at tage deres helt egen gave og løbe med den – ren tyveri og omvendt Robin Hood ved højlys juledag. Men hurra for pressen og forbrugerstyrelsen, der gik ind i sagen – og fik reddet de fattige børns julegaver ud af de pengegriske hænder.

Det kan godt være at Fætter BR stod for B(ørne) R(agelse), men for mange har virksomheden en historisk betydning, da den indtil 2015 havde eksisteret i årtier som dansk virksomhed i mange børns bevidsthed – det er nu slut. Mange har mistet Deres arbejde, og storkapitalen vandt formentlig igen igen med et konkursrytteri.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
28 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Dom over Haas

Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: