DF-logik: 1,8 mio. kr. pr. udlænding og 2 kr. og 78 øre til en ældre dansker

Randahl Fink Isaksen, software innovatør, indehaver af teknologivirksomheden ROCK IT, skriver om den politiske debat.

Er der nogen, der har haft mærkbar indflydelse på dansk politik i denne regeringsperiode, er det Dansk Folkeparti.

Strammer-tælleren på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside viser 98, så hvis der findes lovtiltag, der kan forhindre, at mennesker med en anden kultur kommer til Danmark, så regn trygt med, at de er gennemført.

Vi vælgere blev fortalt, at dansk økonomi ville bukke under, da de mange flygtninge kom gående op ad motorvejene i 2015. Der kom 21.316 det år. Men så kom stramningerne, og Dansk Folkeparti siger selv, at det er deres fortjeneste, at der kun kom 3.458 hertil sidste år — et fald på 84 %.

Tænk alle de penge, vi sparer!

Det kunne ligne det perfekte oplæg til Dansk Folkeparti, der nu endelig i disse finanslovsforhandlinger kunne kræve, at vi i stedet brugte pengene på et mærkbart løft til partiets kernevælgere, de ældre.

Men når man læser finansloven, viser det sig, at plejekrævende ældre må nøjes med yderligere 650 millioner kroner. Det lyder måske af meget, men pengene fordeles over fire år blandt de 160.000 ældre danskere, der modtager pleje; så groft sagt svarer det til, at den enkelte ældre får for omkring 1.016 kroner mere pleje om året — det er 2 kroner og 78 øre mere om dagen.

Gad vide, hvor meget mere, gamle fru Hansen kan komme i bad for de penge?

I finanslovsaftalen står, at det går ovenud godt med dansk økonomi, så hvordan kan det munde ud i blot 2 kroner og 78 øre til gamle fru Hansen? Jo, i aftalen kan man læse, at Dansk Folkeparti også har fået en anden mærkesag igennem: Straffede udlændinge skal fremover placeres på den øde ø Lindholm, og det koster — hold nu fast — 759 millioner kroner.

En udlænding på tålt ophold på øen ventes at koste 1,8 millioner kroner. 

Der skal kun bo 100 tidligere kriminelle mennesker på stedet, og på de 100 kriminelle vil Dansk Folkeparti altså bruge flere penge, end de vil bruge på de 160.000 ældre, der mangler ældrepleje.

Man kunne have samlet de 100 straffede udlændinge i et af de gamle asylcentre, der står tomme, eller købe en landejendom til dem for mindre end 759 millioner kroner. Men Dansk Folkeparti har krævet, at det skal være på en øde ø — koste hvad det vil.

Når der ikke er ressourcer til at hjælpe de ældre, må man spare på de ældres bad, på deres oplevelser og deres toiletbesøg. Min egen far er en af de ældre, der yderst sjældent kommer udenfor en dør. Han får ikke altid klippet negle og samfundet har udstyret ham med en ble, fordi der ikke er ressourcer til at hjælpe ham på toilettet.

Men min far er faktisk en af de ældre, der gennem livet har lyttet til Dansk Folkepartis løfter. Så når jeg besøger ham næste gang, vil jeg huske at fortælle ham om Dansk Folkepartis prioriteringer i finansloven.

Når han ikke kommer ud at opleve noget, når der ikke er tid til at give ham omsorg, og mens han tisser i sin ble, så kan han og alle andre ældre, der har stemt på Dansk Folkeparti, lune sig ved tanken om, at de 100 udviste kriminelle fik et nyt udrejsecenter til 759.000.000 kroner.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
275 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen