Du er racist!

DU er racist! Dig der spiser din pizza med glubende appetit, men samtidig ikke vil indrømme, at den er bagt af en af de mange hårdtarbejdende indvandrere, som du beskylder for ikke at bestille en skid, skriver Randahl Fink. Arkivfoto: Anders Find
DU er racist! Dig der spiser din pizza med glubende appetit, men samtidig ikke vil indrømme, at den er bagt af en af de mange hårdtarbejdende indvandrere, som du beskylder for ikke at bestille en skid, skriver Randahl Fink. Arkivfoto: Anders Find

Randahl Fink, politisk analytiker og debattør.

Du er racist, og det er på tide, vi andre siger det højt.

Ja, dig! Dig der sidder i dit røvkedelige lorteliv og undrer dig over, at selv efter 114 stramninger af udlændingepolitikken og et paradigmeskifte, så er dit røvkedelige lorteliv stadig ikke blevet et hak bedre, fordi det i virkeligheden ikke er de fremmede men dig selv, der er problemet.

DU er racist! Dig der spiser din pizza med glubende appetit, men samtidig ikke vil indrømme, at den er bagt af en af de mange hårdtarbejdende indvandrere, som du beskylder for ikke at bestille en skid.

Dig der hader de fremmede, mens du valser gennem kontorlandskabet på de rengjorte gulve, og slet ikke fatter, at de kun er rene, fordi Fatima mødte ind klokken 05:30 og tørrede dine kaffepletter væk.

Dig der vælter skidefuld ud fra festen og kun kommer sikkert hjem, fordi den taxachauffør, du ser ned på, heldigvis har en religion, der har fortalt ham, hvor latterligt det er at drikke hjernen ud som dig.

DU er racist! Dig der slæber din ølvom ind på stadion for derpå at råbe hadefulde ord efter den dygtige, sorte spiller, der rent faktisk kan spille det spil, du selv er blevet for fed til. Dig der hævder, at muslimerne ikke kan bruges til noget, men samtidig taber kæben, når den læge, der møder dig på hospitalet, hedder Haifaa eller Muhammed.

Du er racist. Dig der beskylder alle muslimer for at være terrorister — som om fædre, der bærer deres døtre på egne skuldre hele vejen op gennem Europa, gør det, fordi de i virkeligheden hellere vil være i den terrorstat, de flygtede fra.

Dig der kræver, at muslimerne skal ‘rejse hjem’, men ikke fatter, at de diktatorer, dine politikere ikke har villet bekæmpe, har sønderbombet det hjem, der var.

Du er racist. Dig der på Facebook skriver opslag om, at ‘perkerne skal tale ordentligt dansk’, mens dit eget opslag er fyldt med alle de stavefejl, der afslører, at du blot leder efter en eller anden, der mestrer dit modersmål dårligere end dig, så du kan hævde, at du ikke er den ringeste.

Dig der ser ned på de farvede, mens du ligger i solsengen i et forgæves forsøg på at pynte på din vinterblege hud, der altid vil være lysere end Abdel Aziz’ og Simi Jans.

DU er racist! Dig der kalder alle danske muslimer for kriminelle, mens de politikere, som du selv har stemt ind i Folketinget, er blevet dømt for at overtræde straffeloven, hvis de da ikke venter på at blive stillet for en rigsret eller nu er blevet sigtet af Bagmandspolitiet.

Men bare rolig. Vi andre ved godt, du kun er racist, fordi du er bange. Bange for alt det, du ikke forstår. Bange for alle dem, du aldrig har besøgt. Bange for alle dem, der sjældent smiler til dig, fordi du aldrig smiler til dem.

Du er racist, fordi du inderst inde ikke føler, du selv er god nok, og så er det så pokkers dejligt at kunne pege og sige, ‘Se! Se der!!! Dér går perkeren, og han er mindre værd end mig’.

Men det er slut nu. Vi vil ikke finde os i, at du bliver ved med at svine mennesker til, som er vores medborgere, vores kolleger, vores venner, vores familie. Vi har nemlig indset, at kampen mod racisme ikke er muslimernes kamp, men vores alle sammens kamp; for vi vil ikke leve i et samfund, der er gennemsyret af dit primitive had. Vi har i årevis stiltiende set til, mens du gradvist har skærpet din fornedrende retorik, men nu er det fandme nok!

Du er racist. Men du er gennemskuet.

Og nu siger vi andre det højt, så du kan tage stilling til, om du vil fortsætte ned ad hadets udsigtsløse vej, eller du hellere vil vende om og være en del af vores fællesskab.

Du skal være så hjerteligt velkommen.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
452 kommentarer
Vis kommentarer