Hvem er nu kriminel samfundstaber, Rasmus?

'Jeg er sikker på, det bliver et glimrende slogan i den næste valgkamp: ‘Stram Kurs — alle muslimer er unikke’,' skriver Randahl Fink Isaksen efter Rasmus Paludan i retten har udtalt, at hver enkelt muslim er unik. Foto: Olivia Loftlund
'Jeg er sikker på, det bliver et glimrende slogan i den næste valgkamp: ‘Stram Kurs — alle muslimer er unikke’,' skriver Randahl Fink Isaksen efter Rasmus Paludan i retten har udtalt, at hver enkelt muslim er unik. Foto: Olivia Loftlund

Randahl Fink Isaksen, software innovatør, indehaver af teknologivirksomheden ROCK IT, skriver om den politiske debat.

Lad champagnepropperne springe og lad os feste, for Rasmus Paludan er blevet genfødt som nuanceret menneske! Det kom frem i retten i Næstved i denne uge, hvor Rasmus Paludan forsvarede sig mod anklager om racisme. På spørgsmålet om, hvorvidt hans mange hadefulde udtalelser var rettet mod muslimerne som gruppe, argumenterede Rasmus Paludan: ‘Hver enkelt muslim er jo unik, så det vil være absurd at sige, at alle muslimer er på én måde.’

Seriøst?

Nu har vi i 2 år hørt Rasmus Paludan råbe sit budskab ud om det ‘lavtstående muslimske kulturaffald’, de ‘kriminelle samfundstabere’ i Gellerupparken, om deres ‘lortekoran’ og deres på alle måder underlødige natur, men det, Rasmus Paludan i virkeligheden mener, er altså bare, at kun nogle muslimer er, som Rasmus Paludan har påstået.

Jeg synes, det er en flot og nuanceret iagttagelse fra partilederen, og jeg er sikker på, det bliver et glimrende slogan i den næste valgkamp: ‘Stram Kurs — alle muslimer er unikke’.

Men måske bliver der slet ikke nogen valgkamp for Stram Kurs, nu hvor en enig domsmandsret har besluttet, at Rasmus Paludan skal i fængsel. Retten har torsdag den 25. juni dømt Paludan til 3 måneder i skyggen, hvoraf 2 måneder gøres betinget af, at han ikke begår ny kriminalitet.

Rasmus Paludan skal også betale 30.000 kroner i erstatning til en af de mange borgere, han har fornærmet ved sine demonstrationer. Endvidere har Rasmus Paludan mistet retten til at føre straffesager i sit virke som advokat; og endelig har retten frakendt Rasmus Paludan retten til at køre bil, fordi han har været involveret i flere overtrædelser af færdselsloven.

Rasmus Paludan ynder at råbe ‘kriminelle samfundstabere’ efter andre, og i mange af hans ytringer kobler han det at være kriminel sammen med at være indvandrer eller være troende muslim. Men er der overhovedet hold i det?

Fra Det Kriminalpræventive Råd ved vi, at især unge efterkommere af ikke-vestlige indvandrere begår mere kriminalitet end deres jævnaldrene etnisk danske unge. Hvis man stiller 100 etnisk danske unge op ved siden af 100 af efterkommerne, så vil 4 etnisk danske unge være blevet dømt for kriminalitet det seneste år, mens 11 af efterkommerne vil være det samme.

Men inden man nu runder op og skriger ‘muslimerne er 3 gange så kriminelle’ gennem et højtaleranlæg udenfor Gellerupparken, skal man være opmærksom på, at Det Kriminalpræventive Råd også siger følgende: ‘Overrepræsentationen gælder indtil en vis alder. Når mændene når 24-29-års-alderen, så udlignes forskellen i kriminalitetsniveau for alle grupper’.

Det er således kun blandt de 15-23-årige, at der overhovedet er mere kriminalitet blandt efterkommerne, og selv i denne gruppe er 89 procent straffrie, når man måler over 1 år.

Nu hvor Rasmus Paludan er stille i en måneds tid, kan vi måske få ro til at overveje, om det giver nogen som helst mening, at Rasmus Paludan råber ‘kriminelle samfundstabere’ efter andre.

Han er her i 2020 blevet dømt for 14 kriminelle forhold. Han blev også dømt til 14 dages betinget fængsel i retten i Glostrup i 2019, og han blev endvidere dømt i Østre Landsret i 2015. Og også i 2013 måtte Københavns Politi tildele Rasmus Paludan et tilhold, for at stoppe hans langvarige chikane af en familie.

Der findes kriminelle i Danmark — også blandt muslimer. Men det er et fåtal, der kommer i nærheden af at matche Rasmus Paludans ekstreme kriminalitetsniveau. Jeg er dødtræt af at skulle betale en høj skat i Danmark, for blot at se de mange penge spildt på Rasmus Paludan, der har fået 6 års jurauddannelse betalt af fælleskassen, men alligevel ikke evner at følge lovens bogstav.

Alle fængselsceller er udstyret med et spejl. Rasmus Paludan har nu 30 dage, hvor han kan kigge grundigt ind i dette spejl og stille det oplagte spørgsmål: ‘Hvem er nu den kriminelle samfundstaber Rasmus Paludan?’

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
788 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen