Annonce:
Annonce:

Jarlov skader sit parti

Rasmus Jarlov er havnet i en selvforskyldt shitstorm, ifølge Randahl Fink, og bør af hensyn til sit parti tage sig en lang ferie. Foto: Jens Dresling
Rasmus Jarlov er havnet i en selvforskyldt shitstorm, ifølge Randahl Fink, og bør af hensyn til sit parti tage sig en lang ferie. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Opinionen

Randahl Fink, selvstændig innovatør

Fredag den 22. juli var årsdagen for den norske terrorist Anders Behring Breiviks terrorangreb i 2011, hvor 77 blev dræbt og 319 blev såret.

Det er en begivenhed, vi aldrig må glemme, fordi den illustrerer den yderste konsekvens af racistisk ideologi. Under retssagen efter terrorangrebet forklarede Breivik, at han ville bekæmpe multikulturalismen, fordi han troede på, at etniske, kristne nordmænd en dag ville komme i mindretal i forhold til muslimer — en forestilling der næppe bliver virkelighed, eftersom antallet af medlemmer af det islamiske trossamfund i Norge i 2021 faldt med 7,2 procent til 169.605, mens befolkningstallet er stigende.

Annonce:

I Danmark blev årsdagen for terrorangrebet husket af mange. Medlem af folketingets retsudvalg, den partiløse Simon Emil Ammitzbøll-Bille skrev således på Twitter, ‘Utøya. Aldrig glemme! Tanker og tårer for de unge mennesker, der blev ofre for ondskab og terror’.

Konservatives Rasmus Jarlov fandt det imidlertid passende at markere årsdagen med en række indlæg på Twitter om raceforskelle. Her kunne man blandt andet læse, at Jarlov synes, at ‘højtuddannede nordmænd er bedre end højtuddannede somaliere’, samt at 100.000 nordmænd sagtens kunne indvandre til Danmark, mens 10.000 somaliere ville være ‘en kæmpe udfordring’

Budskaberne fra Jarlov provokerede mange — også konservative vælgere. Den konservative Steen Madsen skrev eksempelvis: ‘Ærlig talt, Søren Pape — er det, hvad dit og mit parti skal mene???? I så fald kan jeg ikke genkende mit parti’.

Annonce:

Nordmanden Anders Løvlie reagerede kraftigt på Jarlovs udsagn med bl.a. følgende bemærkning [oversat]: ‘På 11-årsdagen for terrorangrebet i Oslo vælger et fremstående dansk folketingsmedlem at fremme sådan et budskab. Blot hvis nogen skulle tro, at der ikke findes politikere, som deler Anders Behring Breiviks syn på menneskers værdi’.

Rasmus Jarlovs selvforskyldte shitstorm blev slutningen på ugen, hvor Konservatives folketingskandidat i Nordsjælland Lars Arne Christensen meddelte, at han forlod Konservative til fordel for Moderaterne, der af politisk leder Lars Løkke Rasmussen blev lanceret med den grundtanke, at ‘Danmark er et åbent og inkluderende samfund’.

Annonce:

Spørgsmålet er, om det er hjælpsomt for Konservative, at Jarlov underholder vælgerne med tweets, der af mange læses som race-ideologiske. Konservatives politik på udlændingeområdet forhåner nemlig ikke personer på baggrund af race, etnisk oprindelse eller tro men handler i sin enkelthed om at stille krav til det enkelte menneske. På Konservatives hjemmeside kan man bl.a. læse, at partiet vil ‘sikre, at Danmark er åbent for dem, der bidrager positivt — økonomisk og kulturelt — og lukket for dem, der ikke gør’. Dette står i skærende kontrast til Rasmus Jarlovs holdninger, som kommer til udtryk eksempelvis på Facebook, hvor han skriver: ‘Det er meget vigtigt at gøre sig klart, at det er indvandringen, der ikke fungerer. Ikke integrationen’.

Bemærkelsesværdigt er det, at ingen fra den konservative folketingsgruppe har ønsket at forsvare Rasmus Jarlovs synspunkter. Men lige så bemærkelsesværdigt er det, at ingen tager afstand fra dem — for hvad skal vælgerne så tro er Konservatives politik?

Det er næppe et mål for Konservative at lefle for ekstreme vælgere, for hvem somaliere er undermennesker. Derfor bør partiet tænke grundigt over, om det er konstruktivt at have Rasmus Jarlov til at gøre netop det — med risiko for at sende endnu flere normale konservative vælgere på vælgervandring mod midten.

Annonce:

Valget kommer i en tid, hvor kaos i Venstre og Dansk Folkeparti har skabt en unik mulighed for Konservative. Mens både Støjberg og Løkke er røget ud af Venstre, og Dansk Folkeparti er nedsmeltet, har Søren Pape fået en tydelig profil som det stabile alternativ i blå blok. For de blå vælgere kan valget således blive et slags ‘Pape eller kaos’-valg. Seneste meningsmåling viser da også, at partiet kan fordoble sine mandater, men det kræver, at der er ro om partiets politiske linje… og at Rasmus Jarlov holder en god — og gerne lang — sommerferie fra de sociale medier.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
59 kommentarer
Vis kommentarer
Det er Mette Frederiksens egen skyld, at hun tvinges til at udskrive valg i utide
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: