Mette er racisternes statsminister

Nogle danskere opfører sig racistisk — godt hjulpet på vej af Inger Støjberg, Pernille Vermund, Rasmus Paludan og Mette Frederiksen, mener Randahl Fink. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Nogle danskere opfører sig racistisk — godt hjulpet på vej af Inger Støjberg, Pernille Vermund, Rasmus Paludan og Mette Frederiksen, mener Randahl Fink. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Randahl Fink, politisk analytiker og debattør.

‘Når man ser noget på fjernsynet, så kan man godt blive harm’ — sådan forklarer Lars sit racistiske overfald, som i denne uge gjorde ham landskendt som manden, der gik truende hen mod en familie på Kastrup Havn, knyttede sine næver og råbte ‘Hvorfor pisser I ikke af til jeres eget land?’, ‘Det her er ikke jeres land! Prøv at kigge på jeres hudfarve!’, ‘I er gule!’ og ‘I hører ikke til her!’

Prisværdigt er det, at både Integrationsminister Mattias Tesfaye, integrationsordfører Rasmus Stoklund og retsordfører Jeppe Brus hurtigt sagde fra overfor episoden. Statsministeren skrev selv kortfattet på Facebook, at racisme ikke hører til i Danmark. Men her må jeg beklage: Jeg synes, racismen mere og mere ser ud til at høre til, fordi Mette Frederiksen og hendes partikolleger konsekvent kommunikerer på en måde, der fremmer racisme.

Når Mette Frederiksen eksempelvis siger, at indvandrerdrenge gør togturen utryg, så påvirker hun den måde, mange opfatter drenge med udenlandsk baggrund på. Objektivt set er unge, mandlige indvandrere i Danmark en stor gruppe forskellige mennesker. Men Mette Frederiksen fjerner alle nuancer og sætter lighedstegn mellem ‘indvandrerdrenge’ og ‘utryghed’, så folk som Lars kan få den tanke, at det er okay at ønske alle ‘indvandrerdrenge’ ad helvede til.

Ligesom mange kristne holder jul, holder muslimerne Eid, og i et Facebook opslag 12. maj ønsker Mette Frederiksen derfor god Eid fest. Hendes Eid-hilsen fylder 91 ord i opslaget, og derpå fortsætter hun med hele 580 ord om, at ‘regeringen er tilhænger af en stram udlændingepolitik’ og ‘religion misbruges til at undertrykke’. Igen kobler Mette Frederiksen alle muslimer og deres kultur sammen med noget negativt — endda lige midt i højtiden.

Er det en forbilledlig måde at behandle andre mennesker på? Viser det Lars og alle andre, at vi skal behandle hinanden med respekt? Det synes jeg ikke.

Når Mette Frederiksen kalder sig ‘børnenes statsminister’, men samtidig ikke vil hjælpe danske børn, fordi deres forældre er kugleskøre islamister, som er rejst til Syrien, kommer hendes handlinger igen til at virke som om, børnene nødvendigvis må være dårlige mennesker, fordi deres forældre har en anden kultur end Mette Frederiksen.

Denne form for arvesynd strider mod principperne i vores retsstat. Ingen kan være i tvivl om, at hvis en etnisk dansker havde slæbt sit 3-årige barn til Thailand og dér var blevet dømt for narkokriminalitet, så ville regeringen straks støtte, at barnet skulle hjem til Danmark. Så hvorfor gør Mette Frederiksen forskel?

Mette Frederiksen bør være statsminister for hele Danmark, men i hendes ord og handlinger bliver det meget tydeligt, hvilket Danmark hun anerkender. Hun viser os på Instagram, at hun er en ægte dansker, der spiser makrelmadder og ser håndbold, og på Facebook holder hun 1. maj tale foran Dannebrog i en kolonihave. Hun skaber et meget snævert, nationalt ‘vi’, som uundgåeligt bliver ekskluderende overfor alle andre. Inger Støjberg var mester i dette, og jeg begriber ikke, at en socialdemokrat vil videreføre disciplinen.

Vi bør erkende, at ingen kultur er skabt i isolation — heller ikke den danske. DNA-forsker Eske Willerslev fra Center for GeoGenetik forklarer det som en ubestridelig kendsgerning, at alle danskere har indvandrerbaggrund. Det kan man se i de gener, vi bærer på.

Danskerne har tilmed ladet sig præge af den kristne religion, som Danmark har importeret fra Mellemøsten. Hvis alle kunne indse, at den racerene, kulturrene dansker således er en myte, kunne vi måske holde op med at se hinanden som brune og hvide grupper og i stedet interessere os for det enkelte menneskes nuancer.

Heldigvis er ingen født racist. Nogle danskere opfører sig bare racistisk — godt hjulpet på vej af Inger Støjberg, Pernille Vermund, Rasmus Paludan og Mette Frederiksen, der hele tiden hvisker dem i øret, at muslimerne er et samfundsproblem. Sproget har magt, og Mette Frederiksen vælger helt selv, om hun bruger det til at skabe sammenhængskraft eller splittelse.

Efter det racistiske overfald, har Lars set videoen og genhørt alle de forfærdelige ting, han sagde  på Kastrup Havn. Dem har han fortrudt, og i et interview med EkstraBladet siger han nu undskyld. Han ønsker ikke selv at være racist, men som han siger: ‘Når man ser noget på fjernsynet, så kan man godt blive harm’.

Så vis ham noget andet ‘på fjernsynet’ Mette Frederiksen! Du er statsminister for alle danskere og dermed også for dem, der forledes ud i racisme. Vi har let ved at bebrejde Lars, men Lars har ikke hovedrollen i fortællingen om racisme. Når en mand begår ondskab i mørket, bør vi spørge: Hvem kaster den lange skygge, han står i?

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
526 kommentarer
Vis kommentarer