Mette Frederiksens knæfald for religion

'Hvis nogen skulle have glemt, hvad jødeforfølgelse er, finder Mette Frederiksen det relevant at nævne, at det er sådan noget med at være nazist og dræbe jøder i gaskamre.
Jeg synes, Mette Frederiksens argument er langt over stregen,' skriver Randahl Fink Isaksen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau/Scanpix
'Hvis nogen skulle have glemt, hvad jødeforfølgelse er, finder Mette Frederiksen det relevant at nævne, at det er sådan noget med at være nazist og dræbe jøder i gaskamre. Jeg synes, Mette Frederiksens argument er langt over stregen,' skriver Randahl Fink Isaksen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau/Scanpix

Randahl Fink Isaksen, software innovatør, indehaver af teknologivirksomheden ROCK IT, skriver om den politiske debat.

‘Jeg har aldrig forstået, hvorfor man skal skære i børn på den måde. Jeg mener ikke, at religion kan legitimere, at man påfører sine børn fysiske skavanker og de smerter, der må være forbundet med det.’

Sådan sagde Mette Frederiksen til Berlingske i 2008.

Her i 2020 kalder Mette Frederiksen sig ‘børnenes statsminister’, og hun har nu endelig fået magt, så hun kan gøre en reel forskel for de børn, hun hævder at ville beskytte — også de børn der vokser op, står frem og fortæller, at de opfatter deres egen omskæring som et overgreb.

Men nej.

I denne uge skriver Mette Frederiksen om omskæring på Facebook, og nu er hendes ønske om at beskytte børn erstattet af det synspunkt, at en mindstealder for omskæring vil være udtryk for jødeforfølgelse. Og hvis nogen skulle have glemt, hvad jødeforfølgelse er, finder Mette Frederiksen det relevant at nævne, at det er sådan noget med at være nazist og dræbe jøder i gaskamre.

Jeg synes, Mette Frederiksens argument er langt over stregen.

Danmark er et land med en grundlovssikret religionsfrihed. Vi giver plads til 11 offentligt anerkendte trossamfund, som vi giver en række betydelige privilegier — blandt andet fritagelsen fra at betale skat. Takket være en omfattende indsats fra politi og efterretningstjeneste er voldelige angreb på det jødiske mindretal sjældne. Da et kriminelt bandemedlem alligevel gennemførte et skuddrab ved den jødiske synagoge i 2015, mødte det voldsom fordømmelse fra alle sider, og Danmark har siden forstærket sin indsats for jødernes sikkerhed markant — selvfølgelig! 

Jovist er der politikere på Christiansborg der bruger enorme kræfter på at forfølge et dansk religiøst mindretal — men det er jo ikke jøderne, der forfølges. Langt ind i Mette Frederiksens egen folketingsgruppe er man dybt optaget af konstant at stigmatisere muslimer.

Da den tidligere regering foreslog et burkaforbud i 2018, stemte alle socialdemokrater under Mette Frederiksens ledelse for loven — dog på nær Mette Gjerskov, der prompte fik frataget sit ordførerskab som straf. Det stod soleklart for alle, at denne lov var designet til — med kirurgisk præcision — at ramme ét religiøst mindretal, nemlig muslimerne.

Mette Frederiksen vil altså ikke tillade religiøse personer at udsætte sig selv for tildækkende tøj, der kan tages af igen, hvis man skifter religion. Men hvis nogen vil udsætte andre for ufrivillig kirurgi, der ikke kan gøres om, så er der grønt lys fra statsministeren. Det giver ingen mening.

Kritikken af den religiøse omskæring kommer fra en lang række sundhedsfagfolk og lægevidenskabelige selskaber. Blandt andet har børnelægernes forening, Dansk Pædiatrisk Selskab, udtalt at de er imod ethvert kirurgisk indgreb på raske børn, og de er blot én blandt en lang række lægefaglige organisationer, der i sensommeren trak sig fra regeringens arbejdsgruppe om omskæring, fordi de følte, de ikke blev lyttet til.

Det er disse saglige vidensmennesker, der nu skal høre Mette Frederiksen tale om jødeforfølgelse og nazisme, som om deres etiske og lægefaglige diskussioner var foregået i nynazisternes klublokale.

Danske politikere har igen og igen kritiseret, at religiøse ekstremister kan få den vildfarelse, at religion står over lov og ret. I denne sag vælger Mette Frederiksen at lade religion forhindre, at vi kan indføre lov og ret, så vi kan beskytte de mellem 1.000 og 2.000 drengebørn der hvert år omskæres.

Mette Frederiksen har taget Israels vanlige talepunkter ind i sin egen talestrøm. Hun tilsidesætter lægevidenskabens argumenter og afsporer debatten. Det bliver næppe uden politiske omkostninger at stille sig op i det moderne videnssamfund og tale både sagkundskaben og 86 procent af befolkningen imod.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
85 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen