Annonce:
Annonce:

Overgreb på Messerschmidt af DR

DR udfører et intellektuelt og skadeligt overgreb på Morten Messerschmidt i programmet 'Ellen imellem', skriver Randahl Fink. Foto: Jens Dresling
DR udfører et intellektuelt og skadeligt overgreb på Morten Messerschmidt i programmet 'Ellen imellem', skriver Randahl Fink. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Opinionen

Randahl Fink, selvstændig innovatør

‘Du begynder at blive helt kokrød i hovedet!’

Det hånlige udsagn fremføres af journalist Ellen Kirstine Jensen på DR til en noget rystet Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti. DF’s partiformand er mødt frem på DR for at deltage i et interview om Dansk Folkeparti — tror han. I virkeligheden deltager Messerschmidt i et intellektuelt overgreb på sig selv, mens kameraerne ruller.

For det er slet ikke Ellen Kirstine Jensen, der stiller spørgsmålene. DR har i al hemmelighed placeret Messerschmidts dødsfjende, det ekskluderede DF-medlem Erik Høgh Sørensen, i et hemmeligt rum; og det er Høgh Sørensens verbale angreb på Morten Messerschmidt, som Ellen Kirstine Jensen modtager i sin øresnegl og straks gengiver, som var de hendes egne.

Annonce:

‘Det er en sygdom, jeg lider af’, forklarer Morten Messerschmidt; ‘jeg bliver rød’, siger han, mens han kigger ned — tydeligt mærket af at blive udstillet for hele Danmarks befolkning med noget så privat. Men Ellen Kirstine Jensen borer videre: ‘Hvorfor gør du egentlig det?’, vil hun vide — som var det en pige i en skolegård, der driller klassens mobbeoffer en ekstra gang for at se, om han kan bringes til at græde.

Det er nemlig præmissen i DR’s program: Hvad end den hemmelige gæst har lyst til at udsætte offeret for, videregiver Ellen Kirstine Jensen uden filter. Programmet hedder ‘Ellen imellem’, og det er — ifølge redaktionschef på DR Jonas Delf — et slags ’satireprogram’. Der er imidlertid ingen af gæsterne, som har forstået, at det er satire, men ‘det må vi gøre noget mere ud af en anden gang’, har Jonas Delf forklaret til Deadline.

Programmet indledes med en beskrivelse af DF’s nedtur og udsagnet, ‘han er elendig som leder’, og derpå placeres Morten Messerschmidt i en stol, hvor seerne nu skal se, hvordan DR kan køre politikeren ned med Erik Høgh Sørensen bag rattet.

Annonce:

Vil man forstå, hvor grænseoverskridende det er, må man først kende den nordjyske politiker Erik Høgh Sørensen. Han er landskendt på det sociale medie Twitter, som en usædvanligt hårdtslående person. Uden tilbageholdenhed har han beskyldt politidirektør i Nordjylland Anne Marie Roum Svendsen for at være korrupt, personer han er uenig med, omtaler han som ‘smittespredere’, og han er endda idømt en bøde for at dele ulovligt indhold på mediet — en dom han efterfølgende har anket.

Trods Erik Høgh Sørensens grænseoverskridende adfærd var han opstillet som modkandidat til Morten Messerschmidt ved Dansk Folkepartis formandsvalg i januar, hvilket indebar en opslidende valgkamp mellem de to. Messerschmidt vandt, men trakasserierne fortsatte, og Erik Høgh Sørensen blev ekskluderet af partiet, hvorefter Høgh Sørensen politianmeldte Morten Messerschmidt. Og det er altså denne mand, DR synes skal have lov at angribe Morten Messerschmidt for åben skærm — uden Messerschmidt ved det.

Annonce:

Jeg mener, DR her udfører et intellektuelt overgreb med den storgrinende gerningsmand i centrum. Det er ikke bare underlødigt men direkte skadeligt for offeret. Denne episode ville være alvorlig nok i sig selv, men bliver endnu værre af, at programmet er det sjette program i en serie, som DR vedbliver at sende trods massiv kritik. Tidligere blev eksempelvis astrofysiker Anja C. Andersen fra Niels Bohr Instituttet intetanende interviewet af en person, der lider af den vildfarelse, at jorden er flad.

Efter min opfattelse, må DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn gerne selv finansiere videooptagelser af bedrag og mobning på sin egen privatadresse, hvis dette kan ske indenfor lovens rammer. Men dette kan aldrig være en public serviceopgave, som DR skal lægge hus til, og som vi skatteborgere skal betale for.

Programmet ‘Ellen imellem’ diskvalificerer DR som konstruktiv kulturbærer i vores samfund og ligestiller DR med de ekstreme, udenlandske tv-kanaler, DR netop skulle være et modstykke til.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
137 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: