Annonce:
Annonce:

Pia K. lyver for vælgerne

'Sig mig engang Pia Kjærsgaard: Kan babyer det? Kan babyer have en oplevelse af at tilhøre det modsatte køn og derpå skrive en ansøgning fra puslebordet? Er det seriøst det, du forsøger at bilde vælgerne ind,' spørger Randahl Fink. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
'Sig mig engang Pia Kjærsgaard: Kan babyer det? Kan babyer have en oplevelse af at tilhøre det modsatte køn og derpå skrive en ansøgning fra puslebordet? Er det seriøst det, du forsøger at bilde vælgerne ind,' spørger Randahl Fink. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Opinionen

Randahl Fink, selvstændig innovatør

Danmark skal snart til folketingsvalg, og som altid kan de gode partier kendes på, at de præsenterer nye forslag til, hvordan Danmark skal forandres til det bedre. De knapt så gode partier er derimod dem, som ingen forslag har, og som derfor mest rakker ned på andre partiers idéer.

Et sådant parti er Dansk Folkeparti åbenbart. Det stod klart søndag, hvor Pia Kjærsgaard præsenterede valgkampens hidtil største løgn: At Socialdemokratiet skulle ønske, at forældre skifter køn på nyfødte babyer efter forgodtbefindende. 

Annonce:

Påstanden præsenterede hun på Twitter i en ny kampagne under overskriften, ‘Kønsskifte til en baby — regeringen har jo tabt sutten’. I kampagnen står: ‘Socialdemokratiet og den yderste venstrefløj vil nu gøre det muligt for forældre at skifte deres barns køn — direkte fra fødslen’. Herefter følger flere afsnit, hvor denne politik karakteriseres som ‘grotesk kønspolitisk vanvid’, og kaldes ‘rablende skør’.

Men noget tyder på, at det er Pia Kjærsgaard selv, der er rablende skør — for det mærkelige forslag om kønsskifte til babyer findes nemlig kun i hendes egen fantasi. I virkeligheden har regeringens lovforslag intet med babyer at gøre. Forslaget handler om en meget lille gruppe personer under 18 år, som er transkønnede — altså de meget sjældne personer, der selv føler, de tilhører det modsatte køn end det, de er født med. 

Annonce:

Problemet for dem er, at vores personnumre sladrer om, hvilket fysisk køn, vi har. Hvis du på sygehusets fødeafdeling er kommet til verden som pige, så bliver du tildelt et cpr-nummer, der ender på et lige tal, og et ulige tal indikerer, at du er født som dreng. Du kan altså godt være født som pige og sidenhen skifte navn til Søren og leve som dreng, fordi du føler dig som en dreng, men du vil stadig have et cpr-nummer, som holder fast i, at du er født som pige.

Og det er bare det, regeringen vil tillade de unge mennesker at ændre — selve cpr-nummeret — og altså kun i de meget sjældne tilfælde, hvor der er tale om en transkønnet person. I forslaget står endda, at den transkønnede skal modtage rådgivning fra fagfolk, før personen tildeles et nyt cpr-nummer.

Dansk Folkeparti påstår i kampagnen, at forældre kan skifte køn på nyfødte babyer, men i lovforslaget står klart og tydeligt, at et menneske kun selv kan vælge at få et nyt cpr-nummer, som repræsenterer det modsatte køn. I forslaget står endda, at personen selv skal skrive en ansøgning til Indenrigs- og Boligministeriet og erklære, ‘at ønsket om nyt personnummer er begrundet i en oplevelse af at tilhøre det andet køn’.

Annonce:

Sig mig engang Pia Kjærsgaard: Kan babyer det? Kan babyer have en oplevelse af at tilhøre det modsatte køn og derpå skrive en ansøgning fra puslebordet? Er det seriøst det, du forsøger at bilde vælgerne ind?

Det er mit håb for denne valgkamp, at vælgerne vil interessere sig for, om de politikere, de vil stemme på, taler sandt, og om de faktisk kan noget andet og mere end at rakke ned på andres politik.

Meget kan kvalificere et menneske til en plads i Folketinget, men evnen til at lyve er ikke en kvalifikation.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
100 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: