Annonce:
Annonce:

Radikale giver Støjberg magt

‘Radikale styrker Inger Støjbergs fortælling om de magtfuldkomne politikere i København, skriver Randahl Fink'. Foto: Jens Dresling
‘Radikale styrker Inger Støjbergs fortælling om de magtfuldkomne politikere i København, skriver Randahl Fink'. Foto: Jens Dresling
Annonce:
Følg Opinionen

Randahl Fink, selvstændig innovatør

‘Magtfuldkommenhed er ikke ulovligt.’

Sådan skriver de Radikales politiske leder Sofie Carsten Nielsen på Facebook i et indlæg, der skal forklare danskerne, hvorfor Radikale ikke vil lade advokater undersøge, om der er grundlag for en rigsretssag mod Mette Frederiksen ovenpå minkskandalen. Indlægget har den styrke, at Sofie Carsten Nielsen reelt afslutter Mette Frederiksens regeringsperiode ved at kræve, at Mette Frederiksen udskriver folketingsvalg efter sommerferien — ellers vil Radikale vælte regeringen.

Men Sofie Carsten Nielsens indlæg har flere svagheder. Paradokset er nemlig, at Radikale stadig er klar til at danne regering med den statsminister, hun nu vil vælte. Derfor er indlægget ikke et klart fravalg af den egenrådige statsleder, men blot en ønskeliste til forbedringer af samarbejdet i deres fælles fremtid.

Annonce:

Værst er det, at de 6.000 mennesker, der mistede deres arbejde i minkbranchen ikke er nævnt med ét ord. De familier, som i generationer har drevet minkfarme i Danmark og nu har mistet deres forretning. Alle dem, som er blevet knust under vægten af Mette Frederiksens egenrådige beslutninger — de er glemt.

Og det er en alvorlig fejl. For det er nemlig ikke kun Sofie Carsten Nielsen, der har set statsministerens pressemøde i fredags. Det har minkavlerne og alle deres sympatisører også. De har set Mette Frederiksen frikende sig selv. De har set, at Mette Frederiksen endda udtrykker fuld tillid til sin departementchef Barbara Bertelsen, der ifølge kommissionens rapport indtog ‘en overordnet og styrende rolle’ i de afgørende timer af forløbet, der blev skæbnessvangert for minkbranchen.

Annonce:

Det var Barbara Bertelsen, der sammen med Mette Frederiksen blev enige om at slette alle deres SMS’er. Det var Barbara Bertelsen, der fik slettet ordene i ministrenes papirer om, at nedslagtningen af alle mink ville være ‘fatal for branchen’. Hun var helt tæt på formuleringen af statsministerens tale til danskerne og de pressemeddelelser, der blev sendt ud, da man besluttede at slå 17 millioner mink ned. Om dette skriver kommissionen, at Barbara Bertelsens og Mette Frederiksens kommunikation var ‘groft vildledende over for minkavlere og offentlighed’, og de skriver videre, at ‘der var udmeldinger over for myndigheder, som udgjorde en klart ulovlig instruks.’

Og ordene ‘ulovlig instruks’ er stikord til et markant sceneskift. For ude i kulissen står Inger Støjberg, der netop har fået foræret det perfekte åbningsnummer til sin revival-koncert. Hun vil nu rejse rundt i landsdele langt væk fra hovedstaden og tale om alt det, som de magtfuldkomne politikere har besluttet i ‘de fine saloner’ ovre i ‘Kjøvenhavn’; og alle de vælgere, der føler sig trådt på, vil bide på som fladfisk på kroge med sandorm. 

Annonce:

Inger Støjbergs nye parti Danmarksdemokraterne har ikke nogen politik, og det er hele pointen. Ligesom Trump bliver Inger Støjberg nu et medium for den utilfredse vælgers fuckfinger til det etablerede system. Og når Sofie Carsten i valgkampen vil udfordre Inger Støjberg på, hvorfor hun dog er vendt tilbage, nu hvor hun er blevet dømt for ulovligheder, vil Støjberg smile og svare, ‘Har jeg begået ulovligheder? Altså ligesom Mette Frederiksen, som I holder hånden over?’

I Voxmeters meningsmålinger er nye partier grupperet i kategorien ‘øvrige partier’, der normalt får mellem 0,5 og 1 procent af stemmerne. Efter lanceringen af Danmarksdemokraterne er denne gruppe på kort tid vokset til 10,1 procent — en større vælgeropbakning end Radikale selv får.

Vælgerne har set, at straffen falder prompte, hvis de kører ind i byzonen med 56 km/t. Men hvis Mette Frederiksen som den eneste statsleder i hele verden vælger at smadre et helt erhverv og slå 17 millioner mink ihjel og begå ulovligheder undervejs, så sker der ikke en skid. Det er denne dobbeltstandard, der føder oprøret. Og Sofie Carsten Nielsen har nu gjort Inger Støjberg til oprørets leder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
195 kommentarer
Vis kommentarer
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Det er rent hykleri og lugter langt væk af hævn
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: