Annonce:
Annonce:

Støjberg uden tøj på

'Inger Støjberg synes at have besluttet sig for, at politik er unødvendigt,' skriver Randahl Fink. Foto: Tariq Mikkel Khan
'Inger Støjberg synes at have besluttet sig for, at politik er unødvendigt,' skriver Randahl Fink. Foto: Tariq Mikkel Khan
Annonce:
Følg Opinionen

Randahl Fink, selvstændig innovatør

‘Er man klar til et folketingsvalg som politisk parti, når man ikke har et politisk program?’

Med det spørgsmål indledte tv-vært Søren Lippert sit talkshow på TV2 søndag aften, hvor partiformand for Danmarksdemokraterne Inger Støjberg var gæst. Og det var kun starten på et langt og pinefuldt interview, der for den garvede politiker blev en rutsjebanetur, som fik den største rutsjebane i LEGOLAND til at ligne de små børns trafikskole.

Annonce:

‘Der vil jo ikke være et fuldstændig fikst og færdigt partiprogram på dag 1’, svarede Støjberg, der åbenbart ikke mener, man behøver at have en klar politik for at blive lovgiver for os andre. Nogle vælgere vil nok undre sig over, at Inger Støjberg kaldte søndag for ‘dag 1’, eftersom Danmarksdemokraterne blev stiftet af Inger Støjberg for 3 måneder siden og formentlig har eksisteret i Støjbergs arbejdsværelse en del længere.

Søren Lippert bad partilederen forholde sig til, at mange nok gerne vil vide, præcist hvad Inger Støjbergs parti er — altså mere end blot Inger Støjberg. Hertil svarede partilederen, at hun da godt kunne nævne tre lovforslag hun ville fremsætte i Folketinget, og hun uddybede, at det var ‘tre ting som det kunne være… men det kan da også være, det bliver noget andet’.

Politikken blev seerne altså ikke meget klogere på, men i stedet havde Inger Støjberg væbnet sig med forskellige udgaver af hendes nye favoritsætning, ‘Danskerne ved, hvor jeg står’. På den måde forsøger Støjberg nemlig at gentage Dansk Folkepartis rekordvalg i 2015, hvor partiet scorede 21 procent af stemmerne på historiens største varmlufts-slogan: ‘Du ved, hvad vi står for’.

Annonce:

Al politik har nemlig en pris. Når man præsenterer sin politik for vælgerne, kan man trække vælgere til, men det er stort set umuligt ikke at støde nogen fra sig. Derfor er Inger Støjbergs udgave af, ‘Du ved, hvad vi står for’, en slags helgardering, hvor hendes politiske budskab reduceres til, at der slet ikke er noget politisk budskab. Og så kan hver vælger fantasere sig til, at Inger Støjberg nok mener præcis det, vælgeren selv mener.

Inger Støjberg synes at have besluttet sig for, at politik er unødvendigt, når man i stedet kan gå til valg på en følelse. Og følelser er der nok af, når hun samler folk til sine arrangementer, hvor mennesker flokkes omkring hende for at få en selfie med fodlænkesportens superstjerne.

Uheldigvis for Inger Støjberg havde hun søndag forvildet sig ind i det politiske talkshow, hvor flest politikerdrømme er stedt til hvile. For nok ligner Søren Lippert en ufarlig mus, men bag facaden gemmer sig en hurtig leopard, der indhenter og fortærer ethvert politisk dyr på savannen.

Annonce:

I mandagens Voxmeter måling står Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne til at brage ind i Folketinget med 17 mandater — ja, sytten! Det lyder så vildt, at man skulle tro, det var et eventyr. Uheldigvis for Støjberg kan valgkampen meget let ende som ‘Kejserens nye klæder’ — det berømte H. C. Andersen eventyr hvor to bedragere forsøger at klæde kejseren på med tøj, der slet ikke findes. 

Øvelsen virker i eventyret, fordi bedragerne bilder kejseren ind, at kun idioter ikke kan se det tøj, kejseren har på. Og således ender kejseren i et stort optog, hvor alle er benovet over den usynlige påklædning, fordi kejseren jo er kejseren, og ingen vil være så ufin at stille spørgsmål — altså lige indtil et ærligt barn udbryder, ‘Men han har jo ikke noget på!’, og pludselig kan alle se bedraget.

Det bliver en meget lang valgkamp for Inger Støjberg.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
472 kommentarer
Vis kommentarer
Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: