Byg lovlige hashboder på Pusher Street

Rasmus Brygger, stifter af Videnscenter For Integration

 

Nu er Pusher Street ryddet. Men hvad gør vi så nu?

Det er sikkert og vidst, at hashhandlen i København på ingen måde svinder ind, og Christiania vil nok aldrig blive fri for hashsalget. Så hvis der skal gøres noget andet - og det er der vist behov for - så er der kommet en gylden mulighed. For det kan godt være, at vi ikke kan komme af med hashen.  Men banderne – dem kan Christiania godt blive fri for.

Med Pusher Street ryddet, så vil tiden være oplagt til, at Københavns Kommune, der gentagne gange har plæderet for at få lov til at blive forsøgsby for en legalisering af hash, gør Christiania til den hashfristad den uformelt altid har været. Men i stedet for at lade hippie-staden fylde med hash fra lyssky bagmænd proppet med Gud-ved-hvad solgt af halv-psykotiske bandekriminelle, så giv dem dog lov til at bygge helt lovlige hashboder.

Start med, at det kun er christianitter, der må sælge. At indholdet skal være hjemmedyrket eller importeret fra legitime amerikanske producenter. At indholdet skal opfylde samme krav til pesticider og skadestoffer som alle andre landbrugsprodukter – og at pengestrømmen er transparent. Det eneste myndighederne skal gøre, er at sikre, at handlen lever op til kravene og så i øvrigt lade politiet gøre deres arbejde. Det er naturligvis ikke at jagte small time dealers på hvert gadehjørne, men at beskytte folk. Ingen razziaer, men i stedet for ansvaret for at beskytte hashhandlerne, hvis de får problemer med deres kriminelle konkurrenter.

Hvad vil der så ske? Tja... Københavnerne vil næppe ryge mindre hash, men som stort set alle seriøse forskere og organisationer har slået fast, så forbuddet ikke gjort noget for at sænke hashforbruget. Det der til gengæld vil ske, er at man langsomt kan udkonkurrere de kriminelle hashsælgere, og på den måde gøre mere for at bekæmpe den organiserede kriminalitet end politiets razziaer nogensinde har gjort. Man vil også kunne give bedre hjælp og rådgivning til hashrygerne – traditionelt hilser Pusher Street næppe sundhedsrådgivning velkomment. Man ville også kunne øge sundheden blandt de hashrygende københavnere ved at stille krav til indholdet de ryger.

Det behøver i det hele taget ikke at være så indviklet. Ved at politiet ignorerer et hashsalg på Christiania, men gør deres arbejde og går efter rigtig kriminalitet (der hvor man rent faktisk gør skade på andre og deres ejendom), kan man relativt let realisere det Christiania, som det burde have været. Ikke fyldt med maskerede bandekriminelle, men et frirum for kultur, musik... og ja, en lille og lovlig joint. 

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
34 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag