Flagloven er topmålet af småborgerlighed

Rasmus Brygger, stifter af Videnscenter For Integration

 

I mandags rykkede politiet ud i Kolding.

Det var sådan set ikke fordi, der havde været indbrud. Ej heller var byens borgere rystet af et overfald. Nej, årsagen til at der blev sendt en politibil, var fordi en Hedegård havde dristet sig til at flage med det amerikanske flag i baghaven. Det blev nok til, at den 57-årige Kirsten fra Middelfart gik til handling og sørgede for, at politiet straks greb ind for denne forfærdelighed.

Oh ve, oh skræk.

Men helt ærligt, hvor absurd er det ikke, at vi har mennesker i det her land, der anmelder folk, fordi de har det forkerte stykke stof op i en 4-18 meter høj fiberglasstang?

Når man tænker over det, er flagloven topmålet af småborgerlighed.

Det er mere end fint, at folk har deres præferencer, at de er glade for Dannebrog og synes, at det er fint at have hængende. Men at vi i vores lille land vil styre hinandens baghaver i en sådan grad, at vi siden 1915 har risikeret at blive antastet af politiet, fordi vi har et udenlandsk flag oppe at hænge, er jo fuldkommen absurd og uforståeligt.

Èn ting er, at folk der anmelder den slags går i for små sko. Noget andet er, at det er dybt underligt, at farve- og mønstervalget på et stykke stof er et statsligt og politimæssigt anliggende. Vi skal ikke lovgive efter, hvad danskernes synes er flot og forbyde det, danskerne ikke bryder sig om.

Vi skal lovgive efter at sikre, at danskerne har så fri mulighed som muligt for at leve deres liv. Grænsen for din frihed går naturligvis dér, hvor du skader andre. Men vi har ikke – og kan aldrig få – nogen moralsk ret til at blive fri for krænkelser. Andre mennesker har lov til at sige ting, du ikke bryder dig om, forbipasserende på gaden må klæde sig usmageligt, hvis det er det, de er til, og så må man altså også pynte sin baghave, som man nu engang ønsker.

Hvis du ikke bryder dig om flagningen hos din nabo, kan du jo passende banke på og fortælle det til vedkommende. Så kan han lytte eller lade være. Men du pudser sgu da ikke politiet på andre mennesker, fordi du synes, at de har det forkerte slags flag oppe i flagstangen.

Vi er et lille land. Men behøver vi også at være smålige?

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
65 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter