Annonce:
Annonce:

244.000 kr i månedsløn: EU-toppen skovler penge ind

Præsident for EU-komissionen Jean-Claude Juncker er godt lønnet.
Præsident for EU-komissionen Jean-Claude Juncker er godt lønnet.
Annonce:
Følg Opinionen

Rina Ronja Kari, Folkebevægelsen mod EU.

Mens andelen af mennesker, der søgte julehjælp er højere end nogensinde, og nedskæringer, sygdom og fyringer rammer familier hårdt, så skovler EU-toppen penge ind.

Frisk frugt og grønt, fritidsaktiviteter for børnene, tandlæge og forsikringer er noget mange familier må se langt efter, men EUs elite skal aldrig tænke over at få smør på brødet, over julegaven til ungerne, eller over næste måneds husleje.

Annonce:

Ifølge den britiske avis The Telegraph viser nye tal vanvittige lønninger for EUs top. Præsidenten for EU-kommissionen Jean-Claude Juncker og præsidenten for EU-rådet, Donald Tusk, tjener begge 244.000 kroner om måneden. Med andre ord tjener EU-cheferne mere på én måned end en ufaglært dansk arbejder tjener på et helt år. Danskerne tjener i gennemsnit 294.000 kroner om året, det tager EUs top-chefer kun lidt over en måned at tjene det samme.

Dertil kommer tillæg, diæter, privatchauffører, hoteller, invitationer til middage, rejser og andet, der holder hånden under EU-eliten.

Det er fuldstændig vanvittigt, at de skal have så høje lønninger, og viser præcis noget af det, der er galt med EU. Selvfølgelig skal EU-eliten ikke aflønnes med en sulteløn, men når de belønner sig selv og hinanden med de her absurde forhold, så bevæger de sig alt for langt væk fra helt almindelige mennesker. De mennesker, som de hævder at kæmpe for.

Annonce:

Millioner rundt omkring i Europa kæmper med arbejdsløshed, og med at få pengene til at slå til. Tusinder kæmper med dårlige arbejdsforhold. Vi har set eksempler på mennesker, der er villige til at acceptere usle arbejdsforhold og dårlige lønninger blot for at få mulighed for at give deres børn derhjemme mad på bordet og tøj på kroppen. De rejser langt og bor væk fra deres familier flere måneder om året.

De kommer til Danmark for at plukke jordbær, bygge huse, veje og metro. De lever i skure, på campingpladser og i små lejligheder. Vi kender dem, vi har set dem - det fører social dumping med sig.

Social dumping og lave lønninger er hverdagen i Europa - bare ikke for EU-toppen, der ellers er med til at føre en politik, der netop skaber en dårligere hverdag for borgerne.

Når en borgmester i København må gå af for at have brugt 130.000 kroner på et kontor, forekommer det absurd, at ingen ikke også stiller spørgsmålstegn ved det pengespild, som foregår i EU, spild af skatteborgernes penge.

Lønninger af den her størrelsesorden vidner om et råddent system, hvor magten er steget toppen til hovedet. Et system, hvor ingen stiller spørgsmålstegn ved rimeligheden, og hvor toppen kan gøre som de vil.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
69 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: