Dansk Folkeparti er groet fast i EU

'Meget tyder på, at Dansk Folkeparti i et anfald af forårsforelskelse i franske madamme Le Pen nu helt har opgivet deres krav om udmeldelse af EU,' skriver Rina Ronja Kari. På billedet Peter Kofod, DF's spidskandidat til Europa-parlamentsvalget. Foto: Jens Dresling
'Meget tyder på, at Dansk Folkeparti i et anfald af forårsforelskelse i franske madamme Le Pen nu helt har opgivet deres krav om udmeldelse af EU,' skriver Rina Ronja Kari. På billedet Peter Kofod, DF's spidskandidat til Europa-parlamentsvalget. Foto: Jens Dresling

Rina Ronja Kari, Folkebevægelsen mod EU.

Man siger at kærlighed gør blind. Og meget tyder da også på, at Dansk Folkeparti i et anfald af forårsforelskelse i franske madamme Le Pen nu helt har opgivet deres krav om udmeldelse af EU.

Om det skyldes lange nætter med champagne eller panik over dårlige meningsmålinger vides ikke.

Men sikkert er det, at Peter Kofod (DF's spidskandiadat til EU-valget, red.) og co. med indgåelsen af et politisk fornuftsægteskab med den tværeuropæiske EU-alliance 'European Alliance for People and Nations' har mistet jordforbindelsen.

Dansk Folkeparti har allerede sagt, at en folkeafstemning om Danmarks medlemskab af EU skal udskydes til en fjern, ikke nærmere defineret fremtid. Lidt de samme toner man hører fra Enhedslisten.

EU-medlemskab skal ikke være et tema i valgkampen, er de to partier åbenbart enige om.

Det budskab bliver der sat en streg under med Dansk Folkepartis beslutning om at forlade den parlamentsgruppe, hvor de konservative Brexit-forkæmpere sidder, for nu i stedet at kaste sig i armene på reformisterne i Front National, italienske Lega og De Sande Finner.

Hermed opgives den brede, folkelige modstand mod EU til fordel for snævre parti-interesser, højtsvævende løfter og en musketer-ed skabt på kviksand.

Intet tyder på at Peter Kofoeds nye, pro-europæiske romance vil forbedre levevilkårene for almindelige danske borgere eller give større national selvstændighed. Senest har Dansk Folkeparti stemt imod et ændringsforslag for at bevarer dansk vetoret på skatteområdet.

En slingrekurs vi kommer til at se mere af fremover. Årsagen er de store interne uenigheder, som Dansk Folkeparti via sin franske flirt, nu bliver en del af i EU-Parlamentet.

Skal flygtninge og migranter fordeles blandt EU-medlemslandende med tvangskvoter, som Lega ønsker? Er Rusland i virkeligheden ven eller fjende? Ja, Dansk Folkeparti får nok at se til.

Imens kan vælgerne jo overveje, hvad der skal til for at bryde med EU, når nu ledelsen i samtlige af folketingets partier, afviser at lytte til befolkningens utilfredshed.  

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
31 kommentarer
Vis kommentarer