Annonce:
Annonce:

Et lille land på fem millioner kan ikke beskytte sig selv

Annonce:
Følg Opinionen

Ritt Bjerregaard. Forhenværende Socialdemokratisk minister og overborgmester I København, skriver om politik og samfund.

DET ER EFTERHÅNDEN blevet soleklart, at ingen partier har svar på, hvordan flygtningestrømmen skal håndteres. Lige så klart, at EU heller ikke har det, så det er ikke mærkeligt, at folk føler sig rådvilde og springer rundt imellem partierne.

Dansk Folkeparti har det lettest ligesom de andre højrenationalistiske partier i Europa. Flygtningene skal slet ikke komme, og de, der er her, skal bare ud, væk. De skal afskrækkes. Sammen med regeringen trykte de annoncer i udenlandske aviser. Da det ikke så ud til at være nok, oprettede de teltlejre, selv om det overhovedet ikke var nødvendigt – der er masser af tomme bygninger rundt omkring i Danmark.

SENEST HAR ET STORT flertal, blå blok og Socialdemokraterne, vedtaget en række love, der alle tager sigte på at fortælle flygtningene, at hverken de selv eller deres familier er velkomne.

Annonce:

Det samme sker i land efter land i Europa. Alle lader de, som om der er nationale løsninger på problemet, og alle vil de opdage, at det er der ikke. Selv de elendigste vilkår i de europæiske lande er bedre end et liv i krig med stadige bombardementer, eller for den sags skyld et liv i nærområdernes flygtningelejre, hvor der er mangel på mad, tøj og alt andet.

DET KLINGER HULT, når det ene parti efter det andet fortæller, at Danmark skal hjælpe i nærområderne. Der er ingen forslag, kun tom og uforpligtende snak.

EU optrådte stort set ikke i debatten om L87 i Folketinget, og dog er det, hvad vi kan håbe på, når vi leder efter løsninger på flygtningestrømmen.

Annonce:

Et lille land på fem millioner kan ikke beskytte sig selv. Det kan bruge de muligheder, der ligger i at være med i EU ved at være et af de ivrigste lande for at finde europæiske løsninger. Hvad enten det er forøget grænsepoliti i Grækenland, der for øjeblikket er indgangslandet, eller det gælder en massiv hjælp til de flygtningelejre, hvor millioner af mennesker allerede bor. Pigtråd og politikontrol har været svaret fra land til land. Hvert land har skubbet problemerne over til nogle andre lande, og det løser ikke problemet med strømmene af flygtninge.

VENSTRES UDENRIGSMINISTER  har mere travlt med at skælde ud på de EU-parlamentarikere, der passer deres arbejde, end at stå i spidsen for fælles europæiske løsninger.

Under valgkampen pustede Lars Løkkes sig op og lovede et øjeblikkeligt flygtningestop. Der udspillede sig en konkurrence blandt de største partier om, hvem der kunne være skrappest. Og nu står vi her, og konkurrencen forsætter, og imens kommer der flere og flere flygtninge.

En pensioneret tidligere politiker som mig skal nok dy sig for at komme med nationale løsninger på globale problemer, men jeg undrer mig over, at det ikke er klart for de nu valgte politikere i mit eget parti, at Danmark ikke kan løse problemet med flygtningestrømmen alene, og at løsningen ligger i EU.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
12 kommentarer
Vis kommentarer
På Ekstra Bladet skyder vi på alle
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: