Godt tænkt Lars Løkke

Ritt Bjerregaard. Forhenværende Socialdemokratisk minister og overborgmester I København, skriver om politik og samfund.

ET FEDT pensions-job til Lars Løkke? Uduelige politikere der nu skal ud på ambassaderne, hvor der sidder dygtige fagfolk! Politikere der bare vil skrabe penge til sig – også når de bliver pensionerede.

Dønningerne efter statsministerens forfejlede indsats for at gøre Bertel Haarder til generalkonsul i Sønderjylland når nye højder.

For tænk engang, at statsministeren mener, at politikere kan bruges til andet end at sidde i Folketinget og være ministre. De kan ovenikøbet bruges, når de er holdt op med at være valgte. Statsministeren mener, at de kan bruges til at give Danmark adgang til de magtcirkler, hvor der træffes beslutninger om store infrastrukturopgaver som lufthavne, varmeanlæg, veje, broer, skoler, forureningsbekæmpelse med mere, hvor Danmark har nogle klare interesser, og hvor vi vil være glad for nogle ordrer.

LARS LØKKE har ret. Det er en god ide. Jeg havde selv jobbet som eksportambassadør i Kina sammen med en række andre tidligere ministre og daværende pensionister. Selvfølgelig kunne vi få adgang til magthaverne på anden vis end de stedlige ambassadører, der bestemt ikke syntes om, at der nu kom politikere og blandede sig direkte i deres arbejde. Det var ikke desto mindre let at se, at der ville kunne komme et nyttigt samarbejde ud af det. En kortsynet S-SF-R-regering nedlagde ordningen, før resultaterne direkte viste sig.

NU TAGER Lars Løkke den idé op igen. Og journalisterne behøver kun at spørge tidligere udenrigsministre, tidligere embedsmænd fra udenrigsministeriet eller organisationerne for at få negative reaktioner. De er meget, meget betænkelige. Og selv om udenrigsministrene selv er politikere, så forsvarer de rent og klart udenrigsministeriets opfattelse. De taler som embedsmænd. Der er slet ikke brug for, at tidligere ministre på den måde kan yde en indsats og modtage betaling for det.

ER DER NOGET at sige til, at politikere er så lavt vurderet i befolkningen, når de ikke engang selv er i stand til at tale deres evner op? Det ville være velkommen at høre dem fremhæve den viden og indsigt, som de gennem et liv i politik har opnået. De kunne i stedet for at nedgøre deres egen viden og indsats fortælle om alt det, de kan. Tror tidligere udenrigsministre virkelig ikke, at de kunne bruge deres viden på en ambassade? Tænk jer dog om.

DET VIL VÆRE ærgerligt, hvis en fremsynet og god idé nok engang drukner i de sædvanlige hensyn til, at alt skal være, som det plejer, og bekræfte at politikere dem kan man ikke bruge til noget, når de holder op med at være valgte.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
13 kommentarer
Vis kommentarer