Annonce:
Annonce:

Her i landet gælder statens regler

(Foto: Rumle Skafte)
(Foto: Rumle Skafte)
Annonce:
Følg Opinionen

Ritt Bjerregaard. Forhenværende Socialdemokratisk minister og overborgmester I København, skriver om politik og samfund.

Smykkeloven blev vedtaget i Folketinget. Indtil nu er der hverken kommet smykker eller penge ud af de nytilkomne flygtninge. Danmarks renommé led skade, selv om statsministeren overhovedet ikke oplevede det. Det var ikke noget, HAN mødte, når HAN var til møder i EU. Det faldt slet ikke Løkke ind, at statsministre er høflige over for hinanden og godt ved, at der er andre ting, den danske statsminister hellere vil tale om. Selvfølgelig led vores omdømme skade.

Så meget ballade og samtidig en helt unødvendig lovgivning.

Statsmagter i opløsning
Udfordringen ligger et helt andet sted, nemlig i hvad vi vil forlange af de mennesker, der skal gøres egnede til at leve i vores land. De fleste kommer fra lande med statsmagter i total opløsning, hvor lovene, hvis de overhovedet fungerer, bliver administreret helt tilfældigt.

Annonce:

Sådan er det ikke i Danmark. Her er statsmagten stærk, opbygget som den er igennem en 200-årig lang historie. Men statsmagten er så selvfølgelig, at den næsten er skjult. Den er blevet så stor en selvfølge, at den ikke behøver at vise sig. Danskerne kender den og behøver ikke blive mindet om, at den er der. Mange danskere tror, at sådan er det i alle lande, og de forventer, at flygtninge bare kan gøre, som de selv gør. Men for flygtninge fra Mellemøsten er der intet selvfølgeligt i det.

Ingen badebilletter
Når man kommer fra lande i opløsning, er det meget forvirrende og uklart, hvad der er lov og ret. Det betyder, at vi danskere bliver nødt til at gøre det langt mere tydeligt, hvad det er, staten forlanger af os borgere.

Først og fremmest, at vi opfører os ordentligt, dvs. at både mænd og kvinder har et arbejde og betaler skat, og at vi så til gengæld får hjælp, hvis det går galt, men at hele tankegangen bag det er, at vi på andre tidspunkter bidrager til det danske samfund. Der er ingen badebilletter.

Der er ikke noget, der hedder ’æresdrab’ – et drab er et drab – og det skal straffes uden nogen udenomssnak om anderledes kulturer.

Det har været godt at høre, at et stort flertal i Folketinget gør det klart, at vi ikke accepterer barnebrude, og at vi vil tage konsekvensen af det og fjerne de to parter fra hinanden.

Annonce:

Tørklæder diskriminerende
Ligestilling er en selvfølge, og kvinder i det offentlige rum skal ikke behandles anderledes end mænd. Igen kan det godt være, at det er anderledes i de lande, flygtningene kommer fra, men hvis de skal bo her i landet, så er det den danske statsmagts regler, der gælder. Og det ser ud til at blive nødvendigt at håndhæve den og understrege vilkårene. Hvis de skal bo her i landet, så er det dog den danske statsmagts regler, der gælder.

Jeg tror også, vi skal gøre os klart, at tørklæde-beklædningen er et mandligt forsøg på at holde kvinderne nede. Det bygger på forestillingen om, at kvinder frister mændene, så de skal skjule sig. Det er uacceptabelt, men da statsmagten ikke blander sig i, hvad folk går klædt i, i det offentlige rum, så kræver det en aktiv politisk kampagne for at få denne pointe til at slå igennem og ikke alle mulige tilfældige forklaringer om kulturelle forskelle.

Det er i bund og grund kvindediskriminerende og skal behandles derefter.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
23 kommentarer
Vis kommentarer

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: