Annonce:
Annonce:

Kære Lars - lær af Schlüter

Annonce:
Følg Opinionen

Ritt Bjerregaard. Forhenværende Socialdemokratisk minister og overborgmester I København, skriver om politik og samfund.

At Venstre gerne vil støtte landmændene burde ikke være nogen overraskelse. Det har altid været deres politik og er vel nærmest en del af deres dna.

At Venstre havde et katastrofalt dårligt valg i Jylland og tabte mange traditionelle venstrevælgere, ved vi også, og dermed er det vel indlysende, at de gerne vil have dem tilbage.

At Venstre som regering prøver at få flertal for en politik, der er god for landbruget, burde være en selvfølge, selvom det ikke ser sådan ud for mange af kommentatorerne.

Vi har politiske partier i Danmark, for at de skal gennemføre deres politik og set fra den synsvinkel, er det imponerende, at landbrugsministeren har fået flertal for så stor en håndsrækning til landbruget.

Annonce:

Selvfølgelig går det ud over miljøet. Sådan har det været hver gang, Venstre skulle vælge mellem hensynet til landbruget og miljøet. Landbruget vandt altid. Det var vel også derfor, Lars Løkke lagde de 2 ministerier sammen. Så undgik han ballade med en miljøminister.

Problemet ligger altså ikke i, at Venstre vil hjælpe landbruget, men i at Lars Løkke som statsminister er en dårlig leder af regeringen – glem alt om vrøvlet med den dygtige håndværker! Han tog først affære i den nuværende krise, da den var ude af kontrol. Der havde været masser af tid til at gribe ind inden.

Jeg kan anbefale ham at studere den konservative Poul Schlüters statsministerperiode. Det er slet ikke den nuværende formand for Det Konservative folkeparti, Søren Pape, der har brug for dette studium. Det er Lars Løkke.

Annonce:

Lad mig hjælpe på hukommelsen: Når der var uenigheder i regeringen dengang, og de fyldte i medierne, så inviterede Schlüter i tide til te på Marienborg – Jo, jo det var godt med en kop te! Og efter en times tid kom alle regeringsparterne glade ud, og Schlüter kunne fortælle pressekorpset, at de havde haft sådan en god snak. Væk var regeringskrisen. Der er ikke noget som en god kop te!

Schlüter startede som bekendt sin regering med et parti på 26 mandater, der dengang var anset for at være et lille parti. Og de fire partier, der udgjorde regeringen, havde ikke engang flertal. Men han fastholdt ydmygheden og sansen for at få den meget spredte regering til at fungere. Han sad som statsminister i 10 år.

Behøver jeg understrege, at jeg var uenig i hans politik og bekæmpede den det bedste, jeg havde lært i alle årene.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
39 kommentarer
Vis kommentarer

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er reelt straffrit at sjofle almindelige menneskers hårdt tjente penge bort
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: