Annonce:
Annonce:

Et slag for medicinsk cannabis

Søs Egelind vil danne en forening, der
skal arbejde for udbredelse af lægeordineret
cannabis. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Søs Egelind vil danne en forening, der skal arbejde for udbredelse af lægeordineret cannabis. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Annonce:
Følg Opinionen

Ritt Bjerregaard. Forhenværende Socialdemokratisk minister og overborgmester I København, skriver om politik og samfund.

GODT GÅET Søs Egelind. Dejligt, at du med dine egne erfaringer med kræft har sat dig i spidsen for at få dannet en ny forening, så cannabis kan blive lovligt ved lægeordinering.

Min egen kræftsygdom blev behandlet med operationer, og da kræften bredte sig fra endetarmen til lungerne, fik jeg kemo.

I dag er jeg så heldig, at metastaserne i lungerne ikke er vokset, og de har heller ikke bredt sig, så i et år har jeg været fri for behandling. Jeg er fortsat uhelbredeligt syg, men har lige nu ingen gener af kræften.

JEG VAR IKKE i tvivl om, at Søs Egelind var ude i et vigtigt ærinde, da hun sammen med Claus Bindslev fortalte mig, om den indsats de ville gøre, for at cannabis kunne bruges medicinsk. Selvfølgelig skulle cannabis kunne bruges lægeligt, og det var godt, at et stort flertal i Folketinget gjorde det muligt med forsøgsordninger fra januar 2018.

Annonce:

Der er rigtig mange mennesker, der har skrevet til mig om deres kræft, og mange af dem havde på forskellig vis fået skaffet sig cannabis, og de var ikke i tvivl om, at det havde hjulpet dem. I dag kan det ikke ske lovligt, så det kræver en form for social ulydighed, og det er urimeligt. Det er ikke altid, den konventionelle behandling kan klare de smerter eller det ubehag, der kan opstå ved en kræftsygdom og behandlingen af den. Dertil kommer, at der er mange cannabis-produkter af tvivlsom kvalitet på det sorte marked. Cannabis må derfor kunne bruges af lægerne.

KRÆFT KAN VÆRE meget ondartet og meget smertefuld, og derfor er det vigtigt, at de midler, der findes til at lette situationen, også anvendes. Ligesom det er nødvendigt med en løbende forskning, så sundhedsvæsenet bliver bedre til at hjælpe patienterne.

Jeg er derfor glad for at være med i foreningen: Cannabis Danmark, der skal sørge for at den nyeste viden kommer frem sammen med de praktiske erfaringer, der indhøstes.

Som patient er der mange, der slet ikke ved, hvad de skal gribe til, så der er brug for patientstøtte. I foreningen vil vi også arbejde for, at det kan blive danske landmænd, der under kontrollerede forhold dyrker cannabis. Der er ingen grund til, at det skal købes i udlandet.

Annonce:

MÅSKE KAN DER ligefrem være arbejdspladser i det. Det er ikke så tit, jeg er i stand til at rose landbruget, men her har de kendt deres besøgelsestid og har selv meldt sig klar. Mon ikke regeringen kan indse, at også dansk produceret cannabis kan bruges i forsøgsordningen.

DER ER ingen grund til at genoplive den gamle debat om fri cannabis. Det er ikke, hvad der er tale om nu, men derimod om at kunne hjælpe patienter, så de ikke behøver at gå på det sorte marked, og så der opsamles viden om, hvordan den medicinske cannabis kommer til at virke.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
16 kommentarer
Vis kommentarer
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: