Fællesskab?

Socialdemokratiets nye pjece. PR-FOTO
Socialdemokratiets nye pjece. PR-FOTO
Følg Opinionen

Ritt Bjerregaard. Forhenværende Socialdemokratisk minister og overborgmester I København, skriver om politik og samfund.

’JEG VIL GERNE være Børnenes Statsminister’ stod der på forsiden af den pjece, der havnede i min postkasse.

Og på forsiden var der et fint billede af socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

HVIS HUN NU skulle være børnenes minister, hvem mon det så var, der skulle være de voksnes minister? Kunne Mette Frederiksen overlade det til Lars Løkke? Næppe.

SOM BEKENDT er det de voksne, der stemmer, og som udgør demokratiet. Og godt nok siger man, at man kan få tag i forældrene gennem børnene. Men mon de reklamefolk, der havde sat dette i scene, havde tænkt sig om? Og hvad med Socialdemokratiets styrende led – hvordan kunne de lade sådan en pjece passere?

DET VAR EN FIN lille tryksag med mange gode billeder af Mette Frederiksen, og – gik det op for mig – kun af hende. Kun Mette Frederiksen i hele den lille folder. Side efter side med nydelige billeder
– også fra hendes barndom.

HVOR BLEV ALLE de mange dygtige socialdemokrater fra Folketinget af? Alle dem, der stiller op, og, hvis de bliver valgt, udgør hele arbejdsindsatsen i Folketinget. Lad mig bare nævne nogle af dem her: Nikolai Wammen, Pernille Rosenkrantz-Theil, Kaare Dybvad, Rasmus Prehn, Nick Hækkerup, Lea Wermelin, Yildiz Akdogan og mange, mange flere fra gruppen.

HELT ÆRGERLIGT, at jeg ikke kan fylde hele klummen med navne, for der er rigtig mange talentfulde medlemmer, som brænder efter at gøre en indsats og spiller en stor rolle i det område i landet, hvor de er valgt.

MON IKKE RIGTIG MANGE vælgere gerne vil lære dem at kende! Socialdemokratiet har aldrig været en enmandshær.

I Danmark er der netop ikke tale om et præsidentvalg, som vi ser det i USA. Det er en helt anden form for demokrati, vi har, og først og fremmest udgøres det af mange flere mennesker.

SOCIALDEMOKRATIET HAR netop været karakteriseret ved et stærkt fællesskab, og det var vores evne til at stå sammen, der udgjorde partiets styrke.

Det forhindrer ikke, at formanden selvsagt spiller en vigtig rolle – også i en valgkamp, men hverken hvis det er en kvinde eller en mand, der er formand, kan de klare det alene.

BØGERNE OM PARTIETS historie kunne vel nok få en enkelt reklamemand til at overveje, om det nu var klogt at skildre Socialdemokratiet gennem en enkelt person?

MÅSKE KAN JEG håbe på, at der kommer andre flotte pjecer dumpende ind, hvor det er muligt at læse om de dygtige og engagerede socialdemokrater, der arbejder både lokalt og på Christiansborg, og som vælgerne gerne skulle stemme på, når valget kommer!
 

I Danmark er der netop

ikke tale om et præsidentvalg, som vi ser det i USA

 

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
74 kommentarer
Vis kommentarer
Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind