Hvad er det egentlig, DF vil

Martin Henriksen hjælper Thulesen
Dahl til at fremstå som en midtsøgende
og pæn politiker. Foto. Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Martin Henriksen hjælper Thulesen Dahl til at fremstå som en midtsøgende og pæn politiker. Foto. Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Ritt Bjerregaard. Forhenværende Socialdemokratisk minister og overborgmester I København, skriver om politik og samfund.

MARTIN HENRIKSEN har fået en central placering hos Dansk Folkeparti. Han er den, der skal spille ud med de mest uappetitlige forslag til udlændingestramninger, og han forsvarer dem med ildhu. Danmark skal være for os danskere, og man skal ikke bare kunne sige, at man er dansker, som elevrådsformanden fra et gymnasium i Aarhus fik at vide i en tv-udsendelse. Martin Henriksen hjælper Thulesen Dahl til at fremstå som en midtsøgende og pæn politiker.

UDLÆNDINGE skal sendes hjem. De skal ikke blive i Danmark. Flygtninge skal ikke arbejde, og hverken de eller deres børn skal lære dansk, for så risikerer DF, at asylansøgeren eller flygtningen gør en god arbejdsindsats, og at arbejderne og ledelsen som f.eks. på slagteriet Tican ikke vil af med den dygtige medarbejder. Det kan ligefrem gå så vidt, at Dansk Landbrug efterlyser mere udenlandsk arbejdskraft, fordi den østeuropæiske nu i højere grad bliver hjemme, og dansk landbrug har brug for nogen, der vil udføre arbejdet i f.eks. svinestaldene.

Jamen, hvad så? Mon DF har nogen mening om det?

OG HÆNGER DEN nationale politik, som DF står for, overhovedet sammen? Jo, de har et Dannebrog hængende i deres gruppeværelse, og Pia Kjærsgaard fik som formand hængt et Dannebrog op i Folketingssalen. Men hvor var DF, da det drejede sig om postvæsenet? Alle de røde folk, der kom rundt til boligerne med breve. Pludselig blev de blå/gule, og så forsvandt de næsten helt. Posten blev svensk og er ved helt at kollapse. Engang var de røde postbude noget, der kunne hjælpe i Udkantsdanmark, som det hedder sig, at DF er så bekymrede for. De kom hver dag og kunne holde øje med de ældre og melde til de sociale myndigheder, hvis der var noget galt. Det gør de ikke mere. Hvor var Dansk Folkeparti?

SALGET AF DONG var DF med på indtil allersidste moment, hvor det lykkedes dem at sige nej. Det tror jeg, de har været glade for, efter at vi alle har kunnet følge, hvor meget først ledelsen og efterfølgende kapitalfonden Goldman Sachs tjente. Her gik det op for mange danskere, hvad det var, der skete med vores forsyningssikkerhed.

Og hvad med salget af vaccinedelen af seruminstituttet? Her var der tale om et salg til A.J. Vaccines i Dubai. Det var før, de interesserede kunne læse om medicinalindustriens sammenspisthed og hærgen i Hanne Vibeke Holsts roman ’Som pesten’.

JEG HUSKER IKKE, at det spillede nogen stor rolle for DF. Har Martin Henriksen overhovedet interesseret sig for det? Det var vel også en national opgave at sørge for vaccinationen på danske hænder!

Lige nu står Danmarks Radio, tidligere statsradiofonien, på den politiske dagsorden. Den skal ikke sælges, men svækkes. Det er set fra DF’s side bedre med private tiltag end at sikre det nationale islæt, der er i DR. Sådan set er DR vel noget af det eneste, hvor alle danskere modtager det samme – også selv om vi i vore dage kan skifte rundt mellem mange forskellige programmer. Sproget fastholder trods alt en vis mængde omkring det samlende Danmarks Radio. Men her er det ikke spor vigtigt med det nationale.

MED ANDRE ORD: Bortset fra at smide så mange af de fremmede ud som muligt er der ingen sammenhæng til de nationale institutioner, som er afgørende for os som danskere.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
106 kommentarer
Vis kommentarer