Hverdag

Ritt Bjerregaard. Forhenværende Socialdemokratisk minister og overborgmester I København, skriver om politik og samfund.

NEMT ER DET IKKE at vide, hvad man må og ikke må i denne tid, hvor Danmark skal tilbage til en hverdag – forhåbentlig en ny og anderledes.

I medierne jamrer folk over, at de ikke kan finde ud af, hvad de må, eller i hvert fald er i tvivl om, hvad der er klogt.

Selvfølgelig er de det. Der er ingen af os, der helt kan vide, hvordan eller om
coronaen helt slutter. Noget tyder på, at vi som land nu er så godt klædt på, at den ikke igen kan overliste os. Regeringen har sørget for, at vi nu er forberedt, men der kan komme overraskelser, når flere mennesker igen er ved at skabe deres nye hverdag.

OPPOSITIONEN I FOLKETINGET vejrer morgenluft. Nu må der igen være tid til at forfølge det sædvanlige Christiansborg-spor, hvor regeringen altid gør det forkerte.

Hvor der er samråd efter samråd, og hvor den ene politiker efter den anden prøver at bilde os ind, at de er så meget klogere end den siddende statsminister.

Men det er ikke den stemning, der er i befolkningen. Vi er godt tilfredse med at have haft en handlekraftig statsminister, og vi har været lettede over, at hun traf politiske valg.

Var det altid, hvad Sundhedsstyrelsen anbefalede? Nej det var det selvfølgelig ikke. De er rådgivere sammen med andre, og ud fra, hvad de anbefaler, træffer regeringen nogle valg. Ja, nogle politiske valg. Det er sådan set det, vi har en regering til.

JOURNALIST QVORTRUP mente, at det var ham, der skulle gå på regeringen og vise, at den måske havde handlet overilet. Han tog fejl, det var der ikke opbakning til.

Folk kunne sikkert huske, at det var ham, der var blevet dømt for at have misbrugt kendte menneskers oplysninger fra deres kreditkort. Dengang var han på Se og Hør. Der var absolut ingen tillid til ham.

Det har været både klædeligt og fornuftigt, at de politiske partier har bakket op om den kæmpeopgave, som Mette Frederiksen som statsminister stod over for. Nogle af os kan godt huske, at det var folk fra seruminstituttet, der mente, at coronaen aldrig ville ramme Danmark.

Undervejs konstaterede vi med bestyrtelse, at der slet ikke var værnemidler nok, og vi fulgte med undren, hvordan sundhedsmyndighederne rodede rundt i spørgsmålet om test. Der var nok at blive foruroliget over.

DET HJALP, at statsministeren optrådte på pressemøder og forklarede, hvad regeringen ville. Vel at mærke de politiske valg, der formentlig byggede på meget forskellig rådgivning, men også ud fra, hvad regeringen selv anså som politisk fornuftigt i den konkrete situation.

Det vil sige, hvad regeringen ville stå på mål for.

Som forhenværende mangeårig politiker har det glædet mig at opleve en så handlekraftig statsminister. Det var der brug for.

En pandemi er en voldsom belastning, og de fleste af os har haft den inde på
livet, men har samtidig haft tillid til, at Mette Frederiksen gjorde, hvad hun og regeringen kunne, for at vi skulle komme igennem coronaen med færrest mulige skrammer og døde. Det ser ud til at være lykkedes. Mon det ikke også er klogt at følge hendes råd, når Danmark igen skal tilbage til en hverdag.

Som forhenværende mangeårig politiker har det glædet mig at opleve en så handlekraftig statsminister

 

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
17 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen