Hvorfor skulle Heunicke have en næse

Burde Magnus Heunicke ikke have haft ros for sin indsats, spørger Ritt Bjerregaard. foto: mads claus rasmussen
Burde Magnus Heunicke ikke have haft ros for sin indsats, spørger Ritt Bjerregaard. foto: mads claus rasmussen

Ritt Bjerregaard. Forhenværende Socialdemokratisk minister og overborgmester I København, skriver om politik og samfund.

Kan vi overhovedet lære af coronaen?

Den har nu snart stået på i et år, og vi venter alle på vaccinen. Det skal blive rart, når den kommer, og forhåbentlig har den ikke bivirkninger.

Det har ikke været opmuntrende at følge spillet på Christiansborg. Jeg er med på, at oppositionen har ledt efter noget, de kunne angribe regeringen på. Og det fandt de, fordi regeringen ikke havde lovgivningen på plads. Men det blev så indædt, at det kom helt ud af proportioner. Og så langt ud, at Enhedslisten brugte deres stemmer til at give sundhedsminister Magnus Heunicke en næse.

For hvad? Jo, det var vist noget med, at Folketinget skulle have haft besked, før de fik det, og at beskeden skulle være givet af den fratrådte fødevareminister.

Jamen ærlig talt, det drejer sig om en pandemi, hvor sundhedsministeren har ligget vandret i luften for at sørge for, at det ikke kom til at gå os som i Sverige. Burde han ikke have haft ros for sin indsats – og da i hvert fald fra et af støttepartierne som Enhedslisten. Kunne de ikke have fundet en dygtig ordfører i Enhedslisten, så de ikke havnede i denne situation?

At de radikale også springer på og tilslutter sig at give en næse, er mere forventeligt, selvom jeg havde håbet, at der kom mere fornuft i partiet, efter at Sofie Carsten Nielsen var blevet formand. Måske kan det komme. Det vil snart vise sig, for nu er partierne også efter justitsminister Nick Hækkerup.

 

Men lærte vi noget?

Ja, partiet Venstre lærte vel, at der ikke var stemmer i at støtte det landbrug, der førte sig frem med traktorer og skingre plakater.

Men først og fremmest lærte vi, at befolkningen slet ikke hoppede med på oppositionens hysteriske tone. Folk kunne godt se, at en pandemi kræver mange kræfter fra den siddende regering og støttede i de sidste meningsundersøgelser statsminister Mette Frederiksen og hendes ministre.

Det var opmuntrende, og det må det også have været for regeringen. I hvert fald fik de kræfter til at forhandle tre store forlig på plads: stop for olieudvinding i Nordsøen, flere elektriske biler og mere natur og nu også et velfærdsforlig.

Især naturforliget ligger i forlængelse af coronaen. For massevis af danskere opdagede, hvor meget god natur der ligger lige uden for deres dør. I København var der et rend i parkerne, og langs søerne måtte der indføres ensrettet trafik. Og nu bliver der mere urørt natur og både flere naturparker og skov med udgåede træer til glæde for fugle, insekter – og mennesker. Det er vi mange, der sætter stor pris på.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
49 kommentarer
Vis kommentarer