Annonce:
Annonce:

Korruption

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson
Annonce:
Følg Opinionen

Ritt Bjerregaard. Forhenværende Socialdemokratisk minister og overborgmester I København, skriver om politik og samfund.

SÅ FIK ERHVERVSMINISTER Brian Mikkelsen fra de konservative nyt job og forlader politik. 

Nyt job, ja! Nemlig i lobby- og erhvervs-organisationen Dansk Erhverv. En anden gang gik tidligere finansminister Bjarne Corydon til en stilling hos McKinsey, som han havde hyret og arbejdet tæt sammen med i sin ministertid. Og Karen Hækkerup – tidligere minister for landbruget – gik til en stilling hos landbrugets organisation. Andre tidligere venstreministre har gjort det samme.

SELVFØLGELIG SKAL politikere kunne få andre jobs, når de har lyst til at stoppe i politik. Og selvfølgelig er der brug for, at politikere med deres opbyggede viden og erfaring bliver brugt.

Men fra den ene dag til den anden. Fra ministerpost til lobbyorganisation. Det efterlader et grimt indtryk af noget korrupt; af noget med, at når jeg hjælper dig som minister, så hjælper du mig til en stilling, når jeg har brug for det.

Annonce:

I DANMARK er der ingen karensperiode. Den ene dag er Brian Mikkelsen erhvervsminister, og den næste dag bruger han sin viden i erhvervsorganisationen Dansk Erhverv. Det er bestemt ikke betryggende.

Folketinget må tage sig sammen og få fastlagt nogle karensperioder for tidligere ministre, som de kendes i andre lande. Der findes flere ordninger, som er lige til at kopiere.

DET KORRUPTE KLÆBER også til Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt. Her er det EU’s svindelenhed, Olaf, der ikke kan få præcise oplysninger om, hvad de penge, som Messerschmidt har modtaget fra EU, er blevet brugt til. 

Det kom så langt ud, at Morten Messerschmidt mente sig berettiget til selv at afgøre, hvad Olaf skulle have af dokumentation, på trods af at det for ham selv fra starten har været klart, at han skulle gemme bilag. Der har været adskillige artikler i medierne, der har vist, at pengene har været brugt ud over, hvad de måtte, og så er det jo nemt at sige, at bilagene slet ikke eksisterer mere. 

Annonce:

PÅ ET TIDSPUNKT mente Dansk Folkeparti, at de kunne rejse til EU med en pose penge, så de tilbageleverede de penge, som de uretmæssigt havde brugt. Det var der sikkert mange andre, der har brugt penge uretmæssigt, der ville være glade for: Hvis misbruget bliver opdaget, så betaler vi bare pengene tilbage! Men kun hvis det bliver opdaget.

GÅR DEN, så går den, og for Morten Messerschmidt kan det kombineres med diverse beskyldninger mod EU. Måske i håb om at de kommende vælgere så vil hæfte sig ved det og ikke hans eget bedrag. 

Korruption ville det nok have heddet, hvis det var foregået i mere sydlige lande, som DF i øvrigt ikke bryder sig om at blive sammenlignet med.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
55 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

... Se billederne

Annonce:
Er det et tricktyveri, hr Wammen?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: