Lad dem nu få arbejdsro

'Måske har store dele af journalistgruppen – stadig mest mænd – endnu ikke vænnet sig til, at kvinder også udøver autoritet,' skriver Ritt Bjerregaard. Foto: Jens Dresling
'Måske har store dele af journalistgruppen – stadig mest mænd – endnu ikke vænnet sig til, at kvinder også udøver autoritet,' skriver Ritt Bjerregaard. Foto: Jens Dresling

Ritt Bjerregaard. Forhenværende Socialdemokratisk minister og overborgmester I København, skriver om politik og samfund.

PRESSEN FIK I sidste uge sit pressemøde med statsminister Mette Frederiksen – omkring to timer. Efterfølgende fortsatte oppositionen de helt igennem usaglige angreb på hende.

Det var venstremanden Søren Pind, der fik udtrykt det uholdbare i angrebene klarest på Tvitter:

’Hykleriet har nået nye grænser i sagen om sms’er! Lad os skære det ud i pap: Der har aldrig før indgået sms’er i undersøgelseskommissioner. Ingen borgerlige ministre har på noget tidspunkt – skønt ministre er myndighedspersoner og øverste forvaltningsmæssige chefer – på noget tidspunkt journaliseret een eneste sms’, skrev Søren Pind.

DET SER IKKE ud til, at der er nogen, der lytter til, hvad han skriver. I hvert fald ikke Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen.

Er det mig, der husker helt galt, eller var det ikke sådan, at Ellemann blev kontaktet af Mette Frederiksen, så snart hun blev opmærksom på, at den var gal med lovhjemmelen, og at han gav tilsagn om at støtte et hurtigt lovudspil i Folketinget, men blev underkendt i sin gruppe?

Jeg synes ikke, at jeg har hørt ham tale om det overhovedet. Nu er der ingen grænser for, hvor forarget han er. Og måske rækker hukommelsen ikke til hans egen rolle, da det blev klart for statsministeren, at der var usikkerhed om lovgrundlaget.

PERSONANGREBENE på Mette Frederiksen fra Venstre og andre borgerlige partier fortsætter med uformindsket styrke – fulgt af en del journalister.

De gamle travere om magtfuldkommenhed gentages. Måske har store dele af journalistgruppen – stadig mest mænd – endnu ikke vænnet sig til, at kvinder også udøver autoritet. At en statsminister er en autoritet og har magt.

SELV HAR JEG glædet mig over, at Mette Frederiksen er så opmærksom på den opgave, hun har som statsminister, og at hun med pandemien og nu med Granskningskommissionen har holdt linjen. Det var en fornøjelse at høre hende forsvare det embedsapparat, der har arbejdet hårdt for os allesammen mod coronaen og som må tage endnu en tørn med endnu en ny stigning af coronatilfælde.

Hvorfor er det, at det virker så provokerende, at Mette Frederiksen som statsminister optræder som den autoritet, hun er?

GRANSKNINGSKOMMISSIONEN er i fuld gang, og der er løbende kontakt mellem den og Justitsministeriet, som det fremgik af pressemødet. Også hedsporerne hos de blå partier må styre deres aggressioner og afvente, at redegørelsen kommer i løbet af foråret.

Det er ikke folketingsmedlemmerne, der har en rolle at spille nu, men medlemmerne af Granskningskommissionen. Det er betryggende at vide, hvor tæt samarbejdet med Justitsministeriet er, så der sker en udlevering af det materiale, som kommissionen har brug for.

Hvor ville det klæde de blå partier og vores demokratiske system at afvente resultatet af den Granskningskommission, som de selv har taget initiativ til og været med til at nedsætte.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
338 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller