Lars Løkkes mange eskapader

Foto: Ernst Van Norde
Foto: Ernst Van Norde

Ritt Bjerregaard. Forhenværende Socialdemokratisk minister og overborgmester I København, skriver om politik og samfund.

MAN GIDER næsten ikke skrive om Lars Løkkes eskapader. De er fortalt igen og igen – og de bliver ved.

Tit ender de i noget rod. Lars Løkke siger undskyld for køb af jakkesæt, skjorter og underbukser til 150.000 kroner betalt fra den statsstøttede partikasse. Presseopbuddet er stort. Når partifællerne ude i landet protesterer, så mødes de, og efter en lang, lang aften tromler Lars Løkke så Kristian Jensen, og derefter fortsætter han med noget nyt. Fuldstændig som han gjorde, da han var formand for VU og amtsformand.

LIGE NU ER han i gang med at bilde offentligheden og Folketinget ind, at han talte sandt til et samråd, da han fortalte, at han ikke havde er særligt forhold til ’kvotekonger’. Han mente ovenikøbet, at det var ’ulækkert og uværdigt’ at antyde noget sådant. Det skete, selv om der har været billeder af hans nylige deltagelse i kvotekongen John-Anker Hametner Larsens nytårskur og nu også hans firmafest i Aarhus. Og Ekstra Bladet har afsløret hans lån af kvotekongens sommerhus i Skagen. Men Lars Løkke mener ikke, at han har et særligt forhold til kvotekonger, for John-Anker Hametner Larsen er bare en storfisker. Ved samrådet kommer vi til at se Lars Løkke sno sig rundt i diskussioner om ord. Han har da intet særligt forhold til kvotekonger, men han kender en storfisker! Mon han virkelig får lov til at bøje sandheden så meget?

Det helt springende punkt er, at både erhvervslivet og Lars Løkke mener, at han nogle gange er personen Lars Løkke og andre gange statsministeren Lars Løkke.

DET HOLDER ingen steder. Lars Løkke er statsminister hele tiden, netop hele tiden. Det er ikke en deltidsbeskæftigelse, hvor han kan bestemme sig til ikke at være statsminister. Han kan slet ikke slippe for det uden at gå af, og det ser han ikke ud til at have planer om. Der er intet privat ved, at han deltager i fester, som kvotekongen John-Anker Hametner betaler for. Han siger selv, at det ikke har noget med hans virke som statsminister at gøre! Hvordan kan han tro, at han kan få andre til at opfatte det sådan, at kvotekongen eller storfiskeren bare giver til Løkkefonden – bare navnet!

Og hvordan i alverden kan det være, at DF`s ordfører Ib Poulsen skulle bruge et halvt år med spørgsmål om kvoter i fiskeriet, der ikke blev besvaret? Hvorfor var det, at den tidligere fiskeriminister måtte forlade sin post?

Der må da være nogle kyndige folk i Statsministeriet, der kan hjælpe statsminister Lars Løkke til at forstå, at han er statsminister hele tiden, både når han går til torskegilde i Thyborøn, og når han forflytter en minister, der ikke har forvaltet sit ministerium betryggende i forhold til Folketinget.

PINDEHUGGERI vil nogle af hans støtter nok sige. Det er det ikke. Det er afgørende for at hindre korruption i Danmark, og Folketinget – også Dansk Folkeparti – må sørge for, at det bliver klart for statsminister Lars Løkke, at han er statsminister hele tiden.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
90 kommentarer
Vis kommentarer