Annonce:
Annonce:

Ritt Bjerregaard: Så hjælp dog patienterne

Annonce:
Følg Opinionen

Ritt Bjerregaard. Forhenværende Socialdemokratisk minister og overborgmester I København, skriver om politik og samfund.

Sommerens informationer kan være mærkværdige.
Alle er jo nok på ferie, så små ubehageligheder kan sendes ud uden det store postyr. Ud fra tankegangen, at der nok ikke er nogen, der opdager dem.

Måske var det, hvad der skete for Lægemiddelstyrelsen, da den i en meddelelse dateret den 13.juni i virkeligheden fortalte, at sundhedsminister Ellen Thrane Nørby slet ikke havde styr på sit ministerium.
Til glæde for rigtig mange, der afventer muligheden for at kunne få cannabis via en læge, fortalte ministeren, at regeringen ville sørge for, at danske landmænd og gartnere kunne komme til at dyrke cannabis. Det var en rigtig god nyhed, og den blev fint modtaget fra alle sider – både fra de andre politiske partier og fra befolkningen. Ja der var endda flere, der jublede – nok især patienter, der ellers har måttet klare sig med det sorte marked.

Annonce:

Men det mente lægemiddelstyrelsen overhovedet ikke.
De skrev bl.a., at den cannabis der kunne blive produceret under forsøgsordningen efterfølgende skulle destrueres. Der skulle med andre ord ikke være nogen sammenhæng mellem forsøgsproduktionen og forsøgs medicinordningen og den danske dyrkning af Cannabis.

Dagen efter var de blevet klogere, og nu blev meddelelsen trukket tilbage. Simpelthen fjernet fra deres hjemmeside. Jeg så ikke nogen forklaring eller nogen, der tog ansvaret!
Mon det er, fordi Lægemiddelstyrelsen har skiftet mening, eller var det fordi der, selv om det er sommer, alligevel var rigtig mange, der undrede sig over, at en styrelse kunne være dybt uenig med sin minister? Og hvor efterlader det Lægemiddelstyrelsen, der ellers skal være rådgiver for ministeriet i sager om medicin.

Annonce:

Lægemiddelstyrelsen blev for et års tid siden etableret med en ny direktør, Thomas Senderovitz. Hvor mon han var henne? Hvem havde ansvaret for, at lægemiddelstyrelsen i den grad kunne underkende en ministers udmelding? For de af os, der arbejder for at cannabis bliver tilladt til medicinsk brug, og som med glæde så, at regeringen også agtede at tillade dansk produktion, efterlader det en stor usikkerhed. Bliver legaliseringen af cannabis til medicinsk brug i realiteten modarbejdet af lægemiddelstyrelsen. Hvis det er tilfældet, må der findes andre kontrolsystemer.

Ærlig talt, var det ikke på tide at hjælpe de mange patienter, der kunne have glæde af at bruge cannabis? Det var vel sådan en pressemeddelelse, der var brug for. Måske kunne Lægemiddelstyrelsen, når ferien er overstået, overbevise os om, at de ikke bare modarbejder den medicinske brug af cannabis – også dyrket i Danmark. Lige nu er der mange, det har mistet tilliden til Lægemiddelstyrelsen. Bliver legaliseringen af cannabis til medicinsk brug i realiteten modarbejdet af lægemiddel-styrelsen

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Vi byder dig velkommen til at deltage i Debatten her på Ekstra Bladet.
Få enkle regler skal overholdes.

  • Aktivér min adgang til Debatten
  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af Debatten.
16 kommentarer
Vis kommentarer
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Det er kvindens krop - ikke juristernes
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: