Ritt: Tak til Karen Bro

Karen Bro indså, at hun også kunne lære noget, og at der var kvinder, der havde brug for det, hun kunne. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Karen Bro indså, at hun også kunne lære noget, og at der var kvinder, der havde brug for det, hun kunne. Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Ritt Bjerregaard. Forhenværende Socialdemokratisk minister og overborgmester I København, skriver om politik og samfund.

KAREN BRO stoppede på Ekstra Bladet i sidste uge. Hun skal i gang med noget nyt, som lyder svævende og spændende. Mon ikke vi kommer til at høre meget mere om det?

Hun har været en fin og stærk del af Ekstra Bladets chefredaktion. Fræk og pågående, som bladet er det, men også tænksom, som bladet nogle gange er det.

Altid ’one of the guys’. Med hvor det foregik. Der var ikke noget, hun ikke kunne klare eller ville klare.

MEN SÅ BLEV HUN OGSÅ ’one of the girls’, og det var en overraskelse, for i lang tid var feminisme ikke noget for hverken Ekstra Bladet eller Karen. Hun begik den fejl som kvinder, der klarer sig godt, tit begår. De har da ikke brug for andre kvinder. Kan selv!

Men Karen indså, at hun også kunne lære noget, og at der var kvinder, der havde brug for det, hun kunne.

JEG HUSKER med glæde en frokost med Geeti Amiri, Anh Lê, Khaterah Parwani, Natasja Al-Hariri og flere, hvor vi rundt om Karens bord talte om det, livet havde budt os.

Der blev snakket løs og åbent og fortalt historier. Vi blev alle klogere og fik flere kræfter til at overvinde den modstand, der stadig er for kvinder – og ikke mindst for dem, der kommer fra andre traditioner for forholdet mellem mænd og kvinder. De bliver tit mødt med mistro, når de prøver at finde sig til rette med det danske samfund.

Mon ikke også det var Karen, der bidrog til, at forfatteren Sara Omar fik den fine Victor-pris – en hæderspris, der siden 1980 er blevet uddelt til journalister, tegnere og forfattere. Den var fortjent, og begrundelsen lød: Til Danmarks modigste forfatter.

DET GIK SÅ LANGT, at det også var Karen, der tog initiativ til, at EB afholdt en ligestillingskonference. Jo, en rigtig ligestillingskonference, fordi Ekstra Bladet tør, hvor andre tier – også når det gælder ligestilling! Overskriften var ’Løgnen om ligestillingen’. Indlæggene var gode, og bagefter lå det hele på nettet og blev fulgt op af avisen.

Stor tak til Karen for engagementet og tilsvarende store forventninger til, at Ekstra Bladet nu finder en værdig afløser, så kampen for ligestilling også i Ekstra Bladet kan fortsætte med uformindsket styrke.

Fordi Ekstra Bladet tør, hvor andre tier – også når det gælder ligestilling

Karen Bro indså, at hun også kunne lære noget, og at der var kvinder, der havde brug for det, hun kunne.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
9 kommentarer
Vis kommentarer