Tryllekunstneren

Lars Løkke Rasmussens trylleri lykkedes endnu engang, mener Ritt Bjerregaard. Foto: LISELOTTE SABROE/Ritzau Scanpix
Lars Løkke Rasmussens trylleri lykkedes endnu engang, mener Ritt Bjerregaard. Foto: LISELOTTE SABROE/Ritzau Scanpix

Ritt Bjerregaard. Forhenværende Socialdemokratisk minister og overborgmester I København, skriver om politik og samfund.

LARS LØKKE RASMUSSEN er en kunstner på sit felt. Tryllekunstner. Politisk tryllekunstner!

Trylleri består i at være i stand til at aflede eller bortlede tilskuernes opmærksomhed fra det, der foregår, til et eller andet ligegyldigt, så tilskuerne bibringes den illusion, at det ligegyldige er hovedsagen.

Når tilskuerne spekulerer over det ligegyldige, kan kunstneren for eksempel liste penge ud af deres lommer uden at de bemærker, at det sker. Det er det, der er kunsten – tryllekunsten.

HVIS TRYLLEKUNSTNEREN er dygtig, så begrænser han sin grådighed og snupper ikke flere af tilskuerens penge, end at han kan komme igen en anden gang.

LARS LØKKE RASMUSSEN er en dygtig politisk tryllekunstner. Helt fra sine unge år i VU har han ’tryllet’ –det vil sige lavet fidus på fidus og afledt vores opmærksomhed fra det vigtigste. Lars Løkkes fiduser er aldrig store og slemme. Ingen af dem ramler ind i straffeloven, så man kan, alt efter temperament, grine af dem, blive irriteret over dem eller lade som ingenting – overse dem.

SOM MED ALLE tryllekunstnere er der også i Lars Løkkes kunster et eller andet, en eller anden detalje, som falder i øjnene, hvis man ser grundigt efter.

Hans seneste fidus er udskrivelsen af folketingsvalget til få dage efter, at der har været valg til Europa-Parlamentet.

HVORFOR KUNNE DE TO VALG ikke lige så godt finde sted den samme dag? Trylleriet gik ud på, at vi skulle hæfte os ved, at folketingsvalget skulle finde sted 5. juni. Grundlovsdag. Det var der da ingen, der kunne have noget imod – det er jo den ypperste nationale dag, hvor vi fejrer vores grundlov. De ekstra helt overflødige penge, der skal bruges, forsvinder, for alle vil gerne være demokratiske.

OG NU ER DEN politiske debat allerede i gang – den vi kender. Den om flygtningene, som godt nok ikke er noget stort problem mere, fordi der ikke kommer nogle.

EU-debatten, som er afgørende for Danmarks udvikling, drukner, og de opstillede kandidater forsvinder i virvaret fra de mange andre kandidater, der stiller op til Folketinget.

TRYLLEKUNSTNEREN Lars Løkke har givetvis også en række andre motiver, som er svære at få øje på, for nu er han sammen med de andre partiledere allerede i gang med det store tryllenummer, nemlig at diskutere tal – og så er langt de fleste mennesker stået af.

Lars Løkkes trylleri lykkedes endnu engang, og jeg kan ikke lade være at ærgre mig, sådan som børnene også gør, når de oplever en rigtig tryllekunstner – hvorfor kunne vi tilskuere dog ikke ser, hvordan tryllekunstneren bar sig ad og råber: vi har opdaget det! EU-debatten forsvandt.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
36 kommentarer
Vis kommentarer