Vaccinerne

Regionerne har ikke magtet opgaven med fordeling af vaccinetiderne, mener Ritt Bjerregaard. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Regionerne har ikke magtet opgaven med fordeling af vaccinetiderne, mener Ritt Bjerregaard. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Ritt Bjerregaard. Forhenværende Socialdemokratisk minister og overborgmester I København, skriver om politik og samfund.

I SØNDAGS fik min mand og jeg det første stik af vaccinen BioNTech Pfizer. Det var en festdag, for nu var vi på vej ganske langsomt til at kunne få et mere almindeligt liv efter at have isoleret os i næsten et år. Vi har en aftale for vaccination to, og vi ved, at vi derefter skal vente i 14 dage, før vaccinen hjælper os.

DET VAR en super god oplevelse at komme på vaccinationsstedet i Dalum. Der var meget venlige og hjælpsomme medarbejdere.

Det blev vores tur, fordi Søren er 87 år og med hjertebehandlinger, og jeg selv snart er 80 og med uhelbredelig kræft.

Det var desværre ikke nogen god oplevelse at komme dertil. Og jeg kan se, at mange andre gamle mennesker har haft den samme dårlige oplevelse.

DET ER Regionerne, der står for fordelingen af vaccinetiderne, og de har slet ikke kunnet leve op til det ansvar. Vi har ikke kunnet komme igennem til de ansvarlige – hverken på nettet eller på mobilen, og vi har måttet vente i timevis og ind i mellem i dage for overhovedet at kunne få en tid.

Der har været utallige historier om, at der simpelthen ikke var tider, når man endelig skulle bestille.

I MEDIERNE især i tv var der ingen oplysninger. Jeg så ikke regionerne holde pressemøde, hvor de fortalte om de vanskeligheder, der var, og hvordan de ville prøve at løse dem. Indimellem dukker der forslag op, men det virker uoverskueligt og dårligt forberedt.

VACCINATIONERNE har været et af de helt store emner lige siden jul, hvor en glædestrålende statsminister fortalte om dem. Men vi kom til at vente og fandt ud af, at der var stor forskel på hvilke lande, der havde fået den vaccine, de havde bedt om.

Bedst som vi borgere troede, at vaccinerne var ved at ankomme, fik vi besked om, at nu manglede de igen og lidt efter igen.

EU STOD for skud, selvom der næppe er nogen, der ikke kan se, at for et lille land som Danmark er det betryggende at være en del af EU og deres anstrengelser.

JEG HAR været glad for de mange pressemøder regeringen har afholdt, hvor vi har fået at vide, hvordan det gik med smitten, og hvad vi kunne forvente af testmuligheder og indskrænkninger. Tilsvarende besked er slet ikke blevet givet om adgangen til vaccinationerne, og de spiller en kæmperolle for os alle sammen og ikke mindst for dem, der fortsat venter. De er indgangen til et mere almindeligt liv.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
27 kommentarer
Vis kommentarer