Bingo i bollerummet

Arkivfoto: Jonas Olufson
Arkivfoto: Jonas Olufson

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

I den sidste uge har der været to ret forskellige klummer om kvinders seksualitet versus mandens. Den ene i Politiken af Anne Sofie Allarp, der nøgtern gennemgår data om, hvorfor kvinder generelt orgasmer betydeligt mindre end en mand ved samleje. Den anden af den såkaldte Hundrage på Ekstra Bladet, der tilsyneladende har læst Allarps indlæg, som en røffel mod hankønnet og feministisk klynkeri.

Hundragen mener, at kvinden blot skal sætte sig overskrævs på mandens hoved – så er der bingo i bollerummet! Jamen, bare det var så let.

Hvor er det dog trist, at sidstnævnte ikke kan læse og derved misser pointen; kvinder og sex er ikke som mænds tilgang til sex, motiver for samleje eller klimaksmængde. At mange kvinder ikke opnår orgasme under samleje, er et uomtvisteligt faktum. Jeg er sikker på, at Hundragen selv har oplevet dette.

Den tankegang … forestil dig at fortælle teenageren, der så småt er ved at undersøge sex, at 'hun bare skal kvæle fyren med sit skød.' Eller den unge fyr, at 'han bare skal lade hende tage føringen, for det er ligestilling?' Det lyder angstfremkaldende.

Vi skal have begrebet ligestilling ud af sexakten, for allerede her er der tale om noget, der skaber afstand. I stedet bør vi tale noget så pædagogisk som 'det trygge møde og rum.' Det gælder, uanset om det er det faste par, der tager en quickie op ad væggen, eller om det er en, du netop har hevet hjem fra byen.

Problematikken er, når sex blive en ren orgasmejagt, friktion og tomme kalorier.

Når manden føler sig mindreværdig, hvis kvinden ikke får orgasme, og kvinden føler sig 'pinlig eller mindre sexet,' hvis hun ikke opnår et klimaks.

Begge køn falder altså i på denne konto.

Det skaber en cirkel af forventning og pres, og er der noget, der kan holde en orgasme væk for en kvinde eller mand, er det en følelse af ikke at slå til eller stress på tid.

Jeg hører endda historier fra min voksne datters veninder om unge mænd, der har Viagra med i byen for at kunne præstere i sengen, når de er fulde.

Men altså, når man kender lidt til sex og sin egen krop, skal begge selvfølgelig pippe op, og her skal den pæne pige have et spark ud i rendestenen, og det skal ind med modermælken FOR BEGGE KØN. Det skal samfundsmæssigt være o.k. for en kvinde at være liderlig, have mange partnere og stå ved, at sex er skønt, uden at blive set ned på.

Samtidig må vi bare erkende, at der skal arbejdes mere for sagen med kvindens orgasme. Det har intet med klynkeri, ligestilling eller noget andet at gøre. Det er et biologisk faktum.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn dvs. fornavn ogefternavn
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes
  • Grove angreb på personer frabedes
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten
60 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen