'Den perfekte mor'

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

Der er så meget kvinder ikke må, og der er så meget som mænd gør, som der ikke er en eneste der løfter øjenbrynene over i forargelse’.

For eksempel det med at gå fra sin partner til fordel for en anden (måske yngre endda).

Når en mand forlader familien, er det nok fordi konen derhjemme er blevet ren leverpostej, og sexlivet kan tælles på en hånd - på et år. Det var jo forventet, kan man sige. Når en kvinde går, er hun i panikalder, egoistisk, en dårlig mor, ikke i stand til at styre sine lyster - eller smadrer familien for egen vindings skyld.

Misbilligelsen kommer fra både mænd og kvinder, men nok mest kvinder, der selv sidder i røvsyge ægteskaber, men ikke tør gå, fordi de er bange for at miste økonomisk tryghed og deres selvbillede på 'den perfekte mor.'

8 år efter jeg mødte en yngre mand, som jeg ikke er sammen med længere, men som i dag er blevet en god ven, hører jeg for min egen skilsmisse endnu!

Selv her i kommentarsporet, er der mennesker jeg ikke kender, der tager mine livsvalg op, og gør sig selv til dommere. 'At jeg forlod mine børn og kun tænkte på mig selv.'

Men så vidt jeg husker, var de aldrig en del af mit ægteskab – så hyp venligst egne kartofler. At jeg kontinuerligt pendlede frem og tilbage i et år, mellem to verdensdele, og brugte alle mine penge på flybilletter, er en privatsag, men jeg fortæller det alligevel, for at forklare at mine børn aldrig nogensinde er blevet 'forladt.'

Min 'synd' var, at jeg forelskede mig i en TOLV år yngre model. Noget der sker for mænd hver eneste dag i alle lande, og som ingen udskammer efter 8 år!

Mennesker, der er blevet skilt, ved, at det er den sværeste beslutning at træffe. Man – går – ikke – bare. Det bygger op over lang tid. Man kæmper. Først med sin partner, så alene. Der er ingen vindere i en skilsmisse, kun tabere. Er der børn involveret, er det endnu værre. Derefter følger den dårlige samvittighed over at have såret andre mennesker.

Men hvilken rollemodel og menneske er man, hvis ikke man tør se på sit spejlbillede og handle i overensstemmelse med, hvad det viser?

At leve på en løgn, er ikke at leve.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
91 kommentarer
Vis kommentarer