'Det er ikke særlig trygt'

En 13-årig dreng blev fredag stukket med kniv ved Nørreport Station. En mulig gerningsmand blev anholdt ved Hotel Kong Frederik i Vester Voldgade. Men hvorfor var drengen overhovedet ude, spørger Sanne Gottlieb. Foto: Kenneth Meyer
En 13-årig dreng blev fredag stukket med kniv ved Nørreport Station. En mulig gerningsmand blev anholdt ved Hotel Kong Frederik i Vester Voldgade. Men hvorfor var drengen overhovedet ude, spørger Sanne Gottlieb. Foto: Kenneth Meyer

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

Fredag aften inden midnat blev en kun 13-årig dreng knivstukket på Nørreport station i København. Måske han nærmere er 14 år, måske kun 12. Det melder historien ikke noget om.

Et spørgsmål presser sig på: Hvad laver en 13-årig dreng ude på det tidspunkt? Måske er det bare mig, (ja, ville mine børn sige) men er det særlig fornuftigt i indre by?

Og hvis politikerne, politiet og naive forældre ikke tror, at der stadigvæk er masser af knive i nattelivet, så har de vendt det blinde øje til.

For det er sejt at gå med kniv – når du er snotdum i hovedet. Her taler jeg ikke om IQ, men den intelligens som forældre har en andel i. Den intelligens, hvor der er styr på drengebørnene, som primært er dem, der har en kniv på sig.

Jeg er ked af at sige det – du kan stole på dine unger og så alligevel ikke. Du husker det fra du selv var ung. Går den, så går den, og fordi du som moderne forælder ikke vil 'overskride dit barns grænser,' gennemrode værelset, dobbelttjekke i hoved og røv og få telefonnumre på alle vennerne og deres forældre – ja - så ved du reelt ikke, hvad der foregår.

Og her kommer de satans knive ind i billedet.

Nørreport er blevet det nye hot spot for unge, virkelig fulde mennesker. Min søn på snart 17 år siger, at man bare skal undgå selve perronen, som er 'farlig' - men jeg tror ham ikke, for det jeg ser på gaden er slemt. Der råbes, brækkes, skændes og drikkes. Øretæverne hænger nogle gange i luften.

Selv som voksen, er det ikke særlig trygt.

Må jeg foreslå tilfældige kropsvisiteringer fra politiets side - eller er det også at overskride en grænse? Når visse forældre, tilsyneladende lever i en enten blind tillid til barnet eller ikke magter konfrontationen, synes jeg, man skal give carte blanche til det.

Jeg kunne godt tænke mig ikke at være nervøs, når min knægt skal hjem fra fester – og jeg er nok ikke den eneste, der har det sådan.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
45 kommentarer
Vis kommentarer