Dummere end politiet tillader

'Hvis ikke statsministeren er lige så opdateret på kommunikationsveje som de fleste andre danskere, så er der fandeme noget helt galt,' skriver Sanne Gottlieb. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
'Hvis ikke statsministeren er lige så opdateret på kommunikationsveje som de fleste andre danskere, så er der fandeme noget helt galt,' skriver Sanne Gottlieb. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

'Nu nævner du nogle medier, som jeg ikke engang ved findes.'

Citat - vores statsminister, adspurgt om der var blevet kommunikeret på andre medier end sms i forbindelse med den manglende lovhjemmel i minksagen.

Og dertil lød det, at hun ikke engang ved, hvilke sociale medier hendes børn benytter sig af.

Det sidste kan undskyldes. Jeg forstår mig heller ikke helt på Tik Tok og Snapchat. Og så længe ungerne er glade, er alt godt. Sådan da.

Men skal vi lige glemme den ulovlige aflivning af de danske mink for en stund, og så forholde os til et nyt, men lige så alvorligt problem: En statsminister, der nægter at kende til, for eksempel Messenger – men som de sidste par år, alligevel har formået at poste halvspiste makrelmadder og sig selv iført bøllehat, på både Facebook og Instagram.  

Man kunne også fristes til at sige – en statsminister, der lyver sig dummere, end politiet tillader. Skal vi vitterligt tro på, at hun er så uvidende at hun ikke kender til andre platforme end sms?

Og hvis ikke statsministeren er lige så opdateret på kommunikationsveje som de fleste andre danskere, så er der fandeme noget helt galt, og en´eller anden it- kyndig bør smutte forbi. Hvis det er sandt, så er vi nok nogle stykker, der er en smule bekymrede for landets sikkerhed. For hvad kender statsministeren så heller ikke til?

Der er en kedelig tendens hos Mette Frederiksen til altid at lægge ansvaret fra sig, ikke at kende til eller vide.

Men den går ikke, når man er den ledende figur i en folkevalgt regering. Hvis alle valg og beslutninger ikke er hendes egne, men føres af andre dukkemagere, bør hun så egentlig bestride den stilling?

Hvor ville det dog være klædeligt, hvis vores statsminister trådte i karakter og gjorde det, hun skal – nemlig lede landet, som et oplyst, intelligent forbillede. Som en rigtig statsminister.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
204 kommentarer
Vis kommentarer

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.