Eneste nye er vandpiben

'For 30 år siden var Bellevue strand også overrendt af folk fra andre kommuner. Det eneste nye er vandpibekulturen,' skriver Sanne Gottlieb.
'For 30 år siden var Bellevue strand også overrendt af folk fra andre kommuner. Det eneste nye er vandpibekulturen,' skriver Sanne Gottlieb.

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

Lidt nord for København, finder man Gentofte kommune, der i folkemund kaldes for 'Whiskeybæltet', fordi gennemsnitsindkomsten pr. indbygger lander på omkring en halv million kroner efter skat.

I Gentofte bor 29 årige Andreas Weidinger, der er medlem af kommunalbestyrelsen for Det konservative parti.

I går beklagede den unge mand sig til Berlingske, over at den lokale strand- Bellevue - overrendes af folk fra andre kommuner, der 'misbruger' den, og at 'det er ekstra provokerende, når det ikke er Gentoftes egne borgere, der har en upassende opførsel.'

'Man ryger vandpibe, man ryger hash, og man laver mad, så det lugter ud over hele stranden. Man ryger i en grad, så der bare på én kvadratmeter på Bellevue er utrolig mange skodder. Man sviner hele stranden til.'

Men ikke nok med det. Andreas Weidinger vil lade det koste 100 kroner for alle andre end Gentofte-borgerne at parkere i kommunen og ved Bellevue. Og så ser han gerne et rygeforbud, for der svines med cigaretskodder og vandpibe.

Måske alderen har indflydelse på ordvalget, og guldskeen i munden præger den snævre lokalnationalisme, der er i Andreas Weidingers retorik. For den problematik, han beskriver, er jo ikke ny.

For 30 år siden var Bellevue strand også overrendt af folk fra andre kommuner. Sandet flød med cigaretskodder og glasskår, og man medbragte engangsgrill, som man lod ligge, når den var brugt - mens bilerne på Strandvejen holdt på kryds og tværs.

Det eneste nye, 30 år senere, er vandpibekulturen, som i virkeligheden nok er det Andreas Weidinger ikke helt bryder sig om. For med vandpibe kommer en gruppe af mennesker, som Gentofte og mange dens borgere ikke finder velkomne.

Hvorfor ikke bare foreslå betalingstold eller en mur med pigtråd rundt om kommunen? Så kan typer som Andreas Weidinger besøge stranden, mens han sipper af sin iskolde hvidvin på den ordentlige måde, tager et sug af Cuba-cigaren, som en godt opdraget, ærkedansk knægt, mens nøglen til den sorte Porsche ligger trygt i lommen.

Der er mange måder at pakke en hundelort ind på. Men faktum er, at den stinker uanset hvad.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
116 kommentarer
Vis kommentarer