Er du blevet snydt på dating-apps?

'Men man skal fandeme tænke sig om, når man roder sig ud i fremmede med en datingprofil,' skriver Sanne Gottlieb. Foto: Ritzau/Scanpix
'Men man skal fandeme tænke sig om, når man roder sig ud i fremmede med en datingprofil,' skriver Sanne Gottlieb. Foto: Ritzau/Scanpix

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

Nu skal du høre om Max Andersen.

Max Andersen er far til to, fraskilt og bor lidt udenfor København. Han er desuden chef i en stor virksomhed, og i sin fritid er han glad for kitesurfing. I huset, hvor han bor, er der en vaskemaskine og tørretumbler ved siden af hinanden, placeret på et lyst flisegulv i kælderen.

Max Andersen har også en penis, der til forveksling ligner en veltrænet underarm.

Problemet er bare, at Max Andersen ikke findes. Eller – det gør han - for hans identitet er blevet stjålet og kopieret ned til mindste detalje af en anden (her kan jeg ikke udtale mig om den virkelige penisstørrelse, i det den virkelige Max Andersen aldrig har sendt fotos til nogen).

Men ”Max Andersen” er på forskellige dating apps og kurtiserer her kvinder i flere uger. Dyrker hed telefonsex og udveksler lumre billeder. Sidstnævnte ved jeg, fordi jeg har set den famøse underarmspenis, da en veninde, (som ellers ikke er til at snyde, og født mistroisk,) i chok viste mig den, mens jeg gravede den rigtige Max Andersen frem, og han blev kontaktet af os pr tlf.

Men hvad kan den rigtige Max A stille op? Intet.

En fremmed, psykopatisk person, der i sidste øjeblik aflyser de fysiske møder med kvinderne, men i nogle uger, via samtaler og sms, opbygger et tillidsforhold, som han så udnytter – han eksisterer og går rundt med sit taletidskort i telefonen og sit perverse sind.

Det er genialt – sygt.

Selv kloge, velinformerede mennesker bliver snydt i jagten på kærlighed – fordi vi grundlæggende gerne vil tro, at andre mennesker er ordentlige. Og heldigvis er de fleste også det. Men man skal fandeme tænke sig om, når man roder sig ud i fremmede med en datingprofil.

Du kan ikke gardere dig imod, at nogen stjæler din identitet. Men du kan lade være med NOGENSINDE at sende fotos til en fremmed, og så i dit stille sind håbe på, at manden eller kvinden, du chatter med, ikke er stjernepsykopat. Mød vedkommende på et offentligt sted første gang – aldrig i dit hjem. Vær på vagt.

Jeg er nysgerrig – er du blevet snydt på dating-apps?

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
52 kommentarer
Vis kommentarer