Er kvinder med lyst en trussel?

'Lad mig afsløre: Kvinder, der hviler i deres seksualitet og tillader sig selv at nyde, er glade kvinder og måske også sjovere at gå i seng med,' skriver Sanne Gottlieb til DF's nyindmeldte medlem. Foto: Ritzau Scanpix
'Lad mig afsløre: Kvinder, der hviler i deres seksualitet og tillader sig selv at nyde, er glade kvinder og måske også sjovere at gå i seng med,' skriver Sanne Gottlieb til DF's nyindmeldte medlem. Foto: Ritzau Scanpix

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

Martin Christensen er 26 år og tidligere spidskandidat for partiet Stram Kurs på Fyn. Nu har han meldt sig ind i DF med begrundelsen, at han ønsker et traditionelt konservativt samfund.

Men i 2019 udtalte han på Radio24syv i programmet 'Stram diskurs', hvorledes vi som samfund kunne lære en masse gode ting af muslimer. Blandt andet en bedre beskyttelse (kontrol) af kvinder, i det Martin Christensen generelt synes vi (kvinder) er for promiskuøse.

Martin Christensen lyder som en mand, der er blevet brændt godt og grundigt af.

Det er farligt med en politiker, der ytrer sig offentligt på den måde, da det er med til at kategorisere kvindens seksualitet som noget farligt, og det er et forstokket kvindesyn. Skal vi tilbage til tider, hvor kvinden var jomfru, når hun indgik i et ægteskab? Er det traditionelt konservativt nok for Martin Christensen?

Og hvornår er man promiskuøs? Er det ved ti, 20 eller 100 partnere gennem tiden?

Hvis lysten og friheden til at vælge, hvem og hvor mange man dyrker sex med, kun er forbeholdt manden, vil der ikke kun ske en skævhed i sengen, men i samfundet generelt. Mænd som Martin Christensen forstår tilsyneladende ikke, at det at en kvinde vælger sig selv og sine behov, ikke er en trussel mod hankønnet. Det er derimod en naturlig del af ligestillingen mellem mænd og kvinder.

Ligestilling skal ind i alle samfundslag - også i seksualiteten, for 'sex er sundt og godt,' det har vi Søren Brostrøms vise ord for. Men sex og politik bør ikke blandes sammen, medmindre det handler om beskyttelse af den enkeltes grænser, sikkerhed og helbred.

Så hvorfor er kvinder med lyst en trussel? Handler det i virkeligheden mere om manden og hans egen usikkerhed end om hende? Lad mig afsløre: Kvinder, der hviler i deres seksualitet og tillader sig selv at nyde, er glade kvinder og måske også sjovere at gå i seng med.

Det kan være, at Martin Christensen bare trænger til en ordentlig rusketur, så han kan komme på andre tanker.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
29 kommentarer
Vis kommentarer

Seneste Opinionen

Mest læste Opinionen