Er statsministeren blind?

'Hvordan kan vi have så blind en statsminister,' spørger Sanne Gottlieb. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
'Hvordan kan vi have så blind en statsminister,' spørger Sanne Gottlieb. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

Forestil dig, at styret i Nordkorea eller en anden diktaturstat i verden også havde en vaccine mod Covid, og dit eget lands statsminister mente, at vi skulle være med til at skabe fabrikker i det pågældende land. Du ville nok tænke, at det mest handlede om penge, og ikke så meget moral - ville du ikke?

Men ville du ikke også undre dig, bare en lille bitte smule, og i dit stille sind håbe, at din statsminister OGSÅ tog landets undertrykkende politik op? For når man skaber fabrikker eller indgår samarbejde med et land, i fald det er en undertrykkende nation, ja, så lander dets skygge også på en.

Hvordan kan vi have så blind en statsminister?

Genève-konventionens artikel 56 står der: 'En besættelsesmagt skal tage alle de foranstaltninger, der er nødvendige for at bekæmpe spredningen af ​​smitsomme sygdomme og epidemier.'

Israel har været en besættelsesmagt siden 1967, hvor landet besatte Vestbredden, Gazastriben, Golanhøjderne og Østjerusalem. Så sent som i 2020 udtalte premierminister Benjamin Netanyahu, at Israel overvejer at annektere op mod en tredjedel af det palæstinensiske område i nærmeste fremtid.

Hvad har det med Covid at gøre? Jo ser du … egentlig har Israel et ansvar her, simpelthen fordi det er en besættelsesmagt. Kan Palæstina ikke bare selv vaccinere deres folk? Jo, og landets styre har også aftaler med 4 forskellige udbydere af vaccinen. Problemet er at: Det israelske grænsepoliti styrer, hvad der kommer ind og ud af Palæstina.

For nyligt ankom 10.000 doser vaccine til Vestbredden, hvor af kun 5000 er blevet frigivet. Så ud af en befolkning på 5 millioner, er kun 5000 palæstinensere blevet vaccineret. Det rammer også de palæstinensere, der bor i de besatte områder, og som betaler skat til Israel. Ingen er blevet tilbudt vaccine.

Eller de 4400 palæstinensiske fanger i Israelske fængsler. Her er kun israelere blevet vaccineret. Israel har ikke brug for dansk økonomi. Landet klarer sig fint med amerikanske dollars i ryggen. Det er heller ikke en nødsituation i retning af, at vi er afhængige af Israel, for vacciner kan vi få andre steder.

Det handler om, at Mette Frederiksen ser en mulighed for dansk økonomi på sigt. Det er så kynisk.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
30 kommentarer
Vis kommentarer