'Gå hjem og læs en bog'

'Vi har forstået det. I synes jeres vildt vigtige frihed bliver indskrænket af et mundbind.
Herre Gud,' skriver Sanne Gottlieb om demonstanterne i København lørdag aften. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
'Vi har forstået det. I synes jeres vildt vigtige frihed bliver indskrænket af et mundbind. Herre Gud,' skriver Sanne Gottlieb om demonstanterne i København lørdag aften. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

I Københavns gader kastedes dystre ekkoer mod murene i takt med, at menneskene passerede forbi. De, der ikke holdt antændte fakler, slog mod den udspændte hud på trommernes skind.

Bum, bum, bum, på vej til bålet, der blot skulle antændes, og hvor kvinden allerede var klynget op. Snart ville flammerne slikke op ad hendes klæder, og en stank af hævn, ville finde vej til de fremmødtes næsebor.

Det lyder som en beskrivelse af en kommende hekseafbrænding i middelalderen, ikke sandt?

Men det var København fredag aften, da 500 mennesker deltog i Men in Black´s protestdemonstrationen mod regeringens håndteringen af Corona, og en dukke af Mette Frederiksen blev klynget op, spyttet på, og brændt.

Om halsen havde den et skilt med ordlyden: 'Hun må og skal aflives.'

Lever vi i middelalderen? Tilsyneladende.

Men hvem er Men in Black? De kan vel ikke alle være konspirationstilhængere, flat earthers, sølvpapirshatte, eller som politiet ynder at kalde dem, 'voldsparate'?

Vi har forstået det. I synes jeres vildt vigtige frihed bliver indskrænket af et mundbind.

Herre Gud.

De fleste af os er ved at blive skøre af at have mundbind på. Af de afsavn, der følger med i de sociale relationer, og den dystre udsigt. I er ikke alene.

Men at brænde en dukke af er normalt det, som de fleste 'fornuftige' danskere forbinder med Trump-tilhængere, ekstremistiske muslimer og … hekseafbrændinger. Men altså ikke fredag aften.

Måske historiebøgerne skulle på middagsbordet derhjemme, kære aktivist, mens du sidder med din snotforkælede mig, mig, mig attitude og selvfeder den med din feministiske m/k forståelse, men ikke har skænket det en tanke, at du deltager i en Men In Black demonstration, som ikke behøver hedde noget med kvinder, for den er, åh så inkluderende …

Og ja, ironi forekommer i denne tekst.

Gå hjem. Skam jer. Og læs en bog.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
16 kommentarer
Vis kommentarer