Genbrug ikke mundbind

'Nu skal vi alle til at gå endnu mere med mundbind, og man kan mene, hvad man vil her, om de beskytter mod smitte eller ej  – men det skal vi altså. Så derfor giver det mening at håndtere disse korrekt,' skriver Sanne Gottlieb. Foto: Polfoto
'Nu skal vi alle til at gå endnu mere med mundbind, og man kan mene, hvad man vil her, om de beskytter mod smitte eller ej  – men det skal vi altså. Så derfor giver det mening at håndtere disse korrekt,' skriver Sanne Gottlieb. Foto: Polfoto

Sanne Gottlieb, forfatter og journalist

'Bruger man sit engangsmundbind flere gange, opfordrer vi kraftigt til, at man opbevarer det fornuftigt, f.eks. i en plastikpose i lommen,' stod der i mailen fra min søns gymnasium.

Prøv at læse sætningen en gang til. Måske den vakse læser af EB kan finde fejlen …

Vi tekster på vores telefoner, vi rører ved dørhåndtag, mærker på avokadoerne i supermarkedet. Vi rører ved taskehåndtag og pung, kreditkort mm. Måske gør vi dette med mundbind på. Det er fint.

Så tager vi mundbindet af. Nogle lægger det fra sig på et bord. Nu piller vi næse, fjerner mad mellem tænderne, klør os i øjet. På et tidspunkt rækker vi ud efter mundbindet igen … og det skal man ikke! Er det taget af, skal det ikke på igen. Det er egentlig ret vildt, at der hersker tvivl om dette, nu på syvende måned af Covid-19 tiden.

Skal du bruge dit mundbind igen, så før din finger forsigtigt ind under bindet og skub det ned under din hage. På samme måde løfter du det på plads. Nu blot ved at skubbe opad indefra. Brug elastikkerne til at justere. Sprit hænder.

Sprit i det hele taget din telefon flere gange om dagen. Din computermus, tastatur og bord på kontoret. Sprit dørhåndtag, taskehåndtag, og hvor du ellers sætter dine fingre. Sprit for pokker.

Når du er HELT færdig med dit mundbind, tager du fat i elastikken og tager det af. Sprit fingre.

Nu skal vi alle til at gå endnu mere med mundbind, og man kan mene, hvad man vil her, om de beskytter mod smitte eller ej  – men det skal vi altså. Så derfor giver det mening at håndtere disse korrekt.

Så når et Københavnsk gymnasium skriver, at man skal opbevare sit engangsmundbind i en plastikbeholder, hvis man skal bruge det flere gange, er der information, der ikke er nået ud til alle.

Du kan hermed kopiere denne artikel og sende den videre til dine venner, din arbejdsplads, og dem du holder af. Selv tak.

Vi byder dig velkommen til at deltage i debatten på Ekstra Bladets Opinionen. Få enkle regler skal overholdes.

  • Du skal anføre dit fulde navn, dvs. fornavn og efternavn.
  • Racistiske eller injurierende kommentarer er forbudt.
  • Indlæg med personlige/private oplysninger slettes.
  • Grove angreb på personer frabedes.
  • Irrelevante indlæg risikerer at ryge ud af debatten.
21 kommentarer
Vis kommentarer